Företag

Rejäl revansch på Östersund

  • Herrar
  • A-lag
  • 23 juli 2017

Det blev en riktigt festlig Matchtröjans dag på ett soligt Tele2 Arena. Djurgården slog tillbaka Östersund med besked efter den tunga 1-2-förlusten förra veckan och vann med 3-0 (1-0).

– Vi gör en väldigt bra match. Vi kontrollerar den från början till slut, sa tvåmålsskytten Jonas Olsson.

Mittbacken slog alltså till två gånger – och båda gångerna på nick efter frisparkar från Kim Källström.

– Två mål är bra, det får man lov att säga, men det var också väldigt bra bollar från Kim, sa Jonas Olsson som både inledde och avslutade målskyttet.

Därmed hade Olsson, som även dominerade i försvarsspelet, gjort sina första allsvenska mål i blårandigt. Premiärmålskytt denna söndag blev även inhopparen Aliou Badji (bilden nedan) som avgjorde matchen med sitt 2-0 mål drygt tio minuter före slutsignalen. Othman El-Kabirs framspelning var förstklassig.

Östersunds tränare Graham Potter höll med om Djurgården vann mycket rättvist och faktum är att siffrorna kunde ha varit större. Blåränderna skulle haft en straffspark när Brwa Nouri stoppade Magnus Erikssons frispark med armen i slutet av första halvlek, och Othman El-Kabir var oerhört nära att pricka in ett fjärde DIF-mål i slutminuterna sedan Aliou Badji tackade för assisten till 2-0-målet med en delikat framspelning.

Den enda smolken i bägaren denna Matchtröjans dag var att Jacob Une Larsson tvingades bryta matchen med en skadad fot. U21-landslagsmannen tacklades hårt av Fouad Bachirou som mycket riktigt varnades. Ett möjligt uttryck för frustration hos ÖFK-spelarna som hade svårt att skapa målchanser under hela matchen.

– Ja, vi gör det bra idag. Vi var alldeles för passiva senast mot Östersund. Kanske hade vi lite för stor respekt inför matchen där uppe, sa Jonas Olsson som stortrivdes med den blårandiga inramningen på Tele2 Arena.

– Vi vet att vi är starka här hemma och har publiken med oss. Det gör att man får mer energi och det kan göra skillnaden i matcherna.

Även Özcan Melkemichel var av förståeliga skäl glad efter en av årets bästa DIF-insatser.

– Det är väldigt skönt att vinna idag och det var fantastiskt bra gjort av Jonas. Han förtjänade det verkligen sa DIF-tränaren.

I och med segern gick Djurgården upp på tredje plats i tabellen. De närmaste veckorna blir högintressanta med matchen mot Eskilstuna 31 juli följt av Malmö hemma på Tele2 Arena den 7 augusti.

23 juli, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenÖstersunds FK
3-0 (1-0)

  • MålskyttarJonas Olsson 43'Aliou Badji 82'Jonas Olsson 86'
  • Domare Magnus Lindgren
  • Publik 11762 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat