DIF-spelare i ungdomslandslag

Ett antal spelare från Djurgårdens akademilag har varit eller är på landslagsuppdrag under oktober.

P17
Yonis Hakim kom i förra veckan hem från en tre-nationsturnering i England. Första matchen spelades mot värdnationen som vann med hela 4-0, Yonis spelade hela den matchen. I den andra matchen blev det förlust med 1-0 mot Tjeckien, då satt Yonis på bänken. Matchen mot England var Yonis femte landskamp.

– Det är alltid en ära att få representera sitt land i landskamper, och det var häftigt att få spela på St George’s Park. England var det bästa lag jag någonsin mött, även om det är bra nivå på U19-allsvenskan så var det här en helt annan nivå, men med tanke på motståndet är jag nöjd med min insats. Det är oerhört nyttigt att spela med landslaget och få så tuffa matcher, förutom att det är väldigt roligt så ger det massor av erfarenheter, berättar Yonis.

P17 Taiwan
Karl Josefsson Hu och Miguel Sandberg har precis kommit hem från ett månadslångt läger med Taiwans P17-landslag

– Karl har spenderat alla sina fotbollsår i Djurgården. Det är en spelskicklig mittback som i år även utvecklat sitt försvarsspel, kanske framförallt i eget straffområde. Miguel har gjort sin första säsong i DIF i år, det är en duktig innermittfältare som även spelat en del ”nia” i år. Han bidrar i alla spelets delar med mycket fart i sina aktioner, säger Djurgårdens akademichef Christian Gentile.

U16 Future Team
Ronny Karlsson, till vardags i Djurgårdens U16-lag, är en av 33 spelare som kallats till läger på Bosön 20-22 oktober med Future Team-landslaget.

– Ronny har tagit stora kliv i sin utveckling under året, framförallt har han blivit bättre i sitt försvarsspel. Han är bra på att rikta sin koncentration mot de uppgifter som han har i träning och i match, menar Gentile.

P15 Future Team
När Future Team-landslaget hade läger på Bosön 15-17 oktober fanns tre Djurgårdsspelare med, Ian Brusewitz, Felix Felder Aaltonen och Christian Kiork.

– Det är tre relativt snarlika spelare som under året har förbättrat sin förmåga att träna hårt och koncentrerat. Samtliga spelar som innermittfältare och har varit ordinarie i U16 under olika perioder av året. Ian var ordinarie i början av säsongen, Christian i mitten av säsongen och Felix i slutdelen av säsongen. Sett över hela säsongen har de mer eller mindre spelat lika mycket, berättar Gentile.

Senaste nytt
Fler nyheter
Herrar
Nästa hemmamatch, Träningsmatch

Djurgården - Lilleström

Detaljer


Datum lördag, 9 februari
Tid 15:00
Plats Tele2 Arena