"En ung, spännande målvakt"

Bosse Andersson om nyförvärvade norske keepern PK Bråtveit.

Djurgårdens sportchef Bosse Anderssons har haft fullt upp med att hitta en efterträdare till Andreas Isaksson. För Bosses del innebär värvningen av PK Bråtveit att han nu kan rikta sökarljuset vidare till nya rekryteringar med en spännande och meriterad målvakt på plats. Ett val som är följden av ett intensivt sonderande där Bosse känner att han till slut har träffat rätt.
– Det är ingen hemlighet att vi har letat målvakt under året och det är många namn som det har spekulerats i. PK har funnits med sedan i somras och jag, och framför allt Nikos Gkoulios, har följt honom noga. Sedan har vi fört en diskussion med Haugesund där vi har haft en bra dialog, förklarar Bosse som gilar det han sett av PK.
– Det är en ung spännande målvakt som trots sin unga ålder redan har gjort över 100 matcher i Eliteserien och spelat internationella matcher. Han var en bidragande orsak till att Haugesund kom fyra i Eliteserien förra året där han höll tolv nollor. PK är en profil och lite annorlunda målvakt och vi är väldigt glada att han har valt Djurgården. Han ser det som sitt nästa steg i karriären och han har höga ambitioner där han vill se till att vi befinner oss i toppen av Allsvenskan och slåss om Europa-platser.

Senaste nytt
Fler nyheter