Inför Djurgården - Linköping

Djurgården är klara för en ny säsong i OBOS damallsvenskan, det står klart efter helgens matcher i den näst sista omgången.

På tisdag väntar förra årets svenska mästare Linköping på Stadion i årets sista hemmamatch. Teoretiskt kan Djurgården hamna på plats sex till tio i årets serie.

– Det är klart att det är skönt att kontraktet är klart, det hänger alltid över en innan det är säkrat. Nu kan vi förhoppningsvis spela lite mer avslappnat under de sista två matcherna och samtidigt kan vi börja planera för nästa år. Vi får se vad det betyder på tisdag, jag hoppas att vi kan ha samma gnista som vi har haft på slutet men samtidigt spela lite mer avslappnat. Det kommer att krävas om vi ska slå Linköping för det är ett bra lag. Men vi har varit starka på hösten och vunnit fyra av fem hemmamatcher. Det är dessutom alltid lite speciellt med sista hemmamatchen för säsongen, det ska bli kul, menar tränaren Joel Riddez.

Truppen
Gudbjörg Gunnarsdottir (mv), Petra Kümin (mv), Ingibjörg Sigurdardottir, Kim Sundlöv, Shiela van den Bulk, Wilma Sjöholm, Ingrid Ryland, Maddie Bauer, Irma Helin, Fanny Andersson, Evelina Finndell, Michelle Wörner, Julia Spetsmark, Sherifatu Sumaila, Mia Jalkerud, Tilde Lindwall, Tempest-Marie Norlin, Portia Boakye.

Motståndarkollen
Linköping har höga krav på sig, och det med all rätt när laget innehåller stjärnor som Kosovare Asllani, Anna Oskarsson, Lina Hurtig med flera. Men säsongen har inte gått som tänkt, inledningen av serien var svag och tränaren Marcus Walfridson ersattes tidigt av Henrik Jensen som mitt i sommaren i sin tur ersattes av Olof Unogård. I dagsläget ligger man på en femte plats i tabellen utan möjlighet att komma ikapp lagen över. I stället jags man av bland annat Djurgården som vid en seger ligger två poäng efter Linköping inför sista omgången.

– Det har varit ett turbulent år för Linköping med tre huvudtränare under säsongen. Det är tufft när man alltid brukar vara med i toppen och har höga ambitioner och så får man ett knackigt år. Men det finns kvalitéer i laget och jag tycker att de gjorde en bra match mot Paris i Champions League. De har ju ett antal spetsspelare som det är hög allsvenska klass på, men jag tycker att vår form är stigande och det finns inget som säger att vi inte kan slå dem, menar Joel.

Senaste nytt
Fler nyheter