Inför Sirius – Djurgården

Truppen spikas på torsdag.

Sista matchen innan VM-uppehållet väntar på söndag för ett Djurgården i bra slag med fyra raka segrar. Nu gäller det att hålla skärpan knivskarp hela vägen in på upploppet och Özcan Melkemichel har två dagar på sig att ladda om laget efter den sköna trepoängaren på Gamla Ullevi.
– Vi har tagit en match i taget efter matchen mot BP och gjorde en bra insats mot Göteborg senast där vi tog tre mycket viktiga poäng. Nu är det Sirius vi ska fokusera på, vi har inte så många dagar på oss att förbereda laget utan nu handlar det mer om att rehabilitera och ladda för en sista kraftansamling. En mycket viktig match för oss och vi vill väldigt gärna ta tre poäng mot dem, berättar Özcan.
 

LÄGET I LAGET

Fredrik Ulvestads bristning hindrade honom från att medverka i truppen mot Göteborg och även Jonas Olsson och Haris Radetinac tvingades lämna återbud. Huruvida trion är redo för söndagen återstår att se men Özcan hoppas självklart på det bästa.
– Haris känner sig mycket bättre i axeln och skulle kunna vara aktuell, vi har ju två dagar till match. När det gäller Fredrik Ulvestad och Jonas Olsson är det svårt att sia om deras möjligheter utan där får vi avvakta tills imorgon och utvärdera efter det. Men att Yura Movsisyan inte kommer att vara aktuell vet vi i alla fall med tanke på knäskadan han åkte på mot Örebro. I övrigt mår alla bra och vi har inga nytillkomna skadade eller avstängda, summerar Özcan.

Missar nästa match vid gult kort: Fredrik Ulvestad, Marcus Danielson, Jacob Une Larsson, Kerim Mrabti

MOTSTÅNDARKOLLEN

IK Sirius har haft en minst sagt tung säsong och endast mäktat med fem poäng på tio matcher efter seger mot Elfsborg samt två kryss mot Trelleborg och BK Häcken. Dock handlar det om ett bogeyteam light för Djurgården som åkte på dubbla förluster mot de blåsvarta förra året. Så även om årets upplaga av Sirius kanske inte riktigt är i paritet med fjolårets finns det ingen anledning att tumma det minsta på fokuseringen, enligt Özcan.
– Sirius har kanske inte gått sportsligt bra rent poängmässigt men ser man till prestationerna har de gjort några ganska hyfsade matcher. Nu senast förlorade de stort mot Östersund men sett till matchen så var det en ganska jämn tillställning fram till sjuttionde minuten. Sedan när ÖFK gör 3-1 så rinner det iväg. Så vi får vara beredda på att det är en bra motståndare vi möter med individuellt skickliga spelare. De har dessutom ändrat lite grann under de sista matcherna och spelar ett mer försvarsinriktat spel så det kommer att krävas en hel del av oss rent offensivt. Men vi är i en sådan form att vi känner att vi kan gå ut och vinna mot alla lag och vår ambition är att åka upp till Uppsala och vinna den här matchen.

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter