Tino Kadewere till Le Havre AC

Djurgårdsanfallaren Tino Kadewere flyttar söderut. 22-årigen från Zimbabwe har skrivit på för Le Havre AC i den franska andradivisionen.

– Det är alltid tråkigt att tappa bra fotbollsspelare och i synnerhet är det så med Tino. Han har varit här i tre säsonger och haft en fantastisk vår och självklart blir det en av föreningens största affärer, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Tino Kadewere ledde den allsvenska skytteligan efter vårsäsongen och intresset från utländska klubbar har varit stort. Trots att han skadade sig i träningsmatchen mot AGF Århus på Stadion har Le Havre AC velat genomföra affären.
– Det hela har genomförts med stor professionalism från alla parter. Vi har suttit ner med Tino och hans familj och kommit fram till vad som är bäst nu när situationen blev som den blev, säger Bosse Andersson.

För sportchefen intensifieras nu det pågående arbetet med att förstärka truppens offensiv.
– På söndag mot Sundsvall är Nicklas Bärkroth spelklar och arbetet fortsätter. Fönstret är öppet ett tag till och det gäller att ta långsiktigt bra beslut.

Det är med blandade känslor som Tino Kadewere packar ihop sina saker på Kaknäs.
– För mig är det här bra och dåliga nyheter på samma gång. Jag vet ärligt talat inte hur jag ska klara mig utan spelarna i laget, supportrarna och alla runt omkring. Jag har älskat att vara en del av den här familjen men så här är fotbollen och jag hoppas att jag kan utvecklas i Le Havre på samma sätt som jag har gjort i Djurgården.

Tino Kadewere kommer att avtackas i samband med söndagens allsvenska match mot Sundsvall på Tele2 Arena.


Senaste nytt
Fler nyheter