U21-förlust mot Norrköping

Djurgården fick en riktigt tuff men lärorik uppgift i U21-Allsvenskan när man ställdes mot ett IFK Norrköping med idel allsvenska startspelare i laget.

Djurgården kickade igång U21-allsvenskan med match mot IFK Norrköping på Tele2 Arena. Den blårandiga A-lagsrepresentation var hög med sju spelare från start mot ett likaledes starkt Peking.

Väldigt starkt bör påpekas med en så gott som fullgod vitblå allsvensk startelva. Gästerna rivstartade sedan matchen med snabbt passningsspel och rörelse vilket ledde två snabba mål av Arnor Sigurdsson och Kalle Holmberg mot ett Djurgården som inte riktigt fick igång maskineriet.

Men Johan Andersson bjöd i alla fall på ett fint solonummer med halvtimmen spelad när han dribblade sig fram på högerkanten och måttade ett perfekt inspel in i boxen. Vid bortre stolpen kom Julian Kristoffersen löpandes och kunde stöta in bollen.

Ett litet hopp som sedan släcktes när det ständiga orosmomentet Jordan Larsson stötte in gästernas tredje mål. Siffrorna kunde varit större för Norrköping men Tommi Vaiho stod för ett antal fina räddningar och höll resultatet under kontroll.

I andra halvlek fortsatte Jordan Larsson och hans Norrköping med samma effektiva, kvicka och svårstoppade fotboll. Larsson hann med ett hattrick medan Julian Kristoffersen slet uppe på topp med bra targetspel men i övrigt var det svårt för DIF att producera framåt.

Ett stolpskott från Daniel Johnssons högerfot kom i alla fall med dryga timmen spelad och framför allt fanns det mycket nyttiga erfarenheter att ta med sig för de yngre U19-spelarna från dagens match enligt tränare Hugo Berggren:

– Det var tuffa men också bra förutsättningar för många spelare att få en riktigt bra match. Vi möter ett ordinarie Norrköping och ställer själva upp med sex spelare som är 17-18 år. Självklart blir det en tuff fight men jag tycker att vi står upp ganska bra i första halvlek. Det står 1-3 i halvtid, då beror två mål kommunikationsmissar från oss. I stort var det en bra halvlek av oss, när vi väl kommer rätt i positionerna så visar vi att vårt spel funkar, då stänger vi igen och vinner boll och det ska vi verkligen ta med oss, menade coachen Hugo Berggren.

– I andra halvlek är det många trötta ben, men ändå så krigar vi på i 90 minuter trots att vi ligger under med flera mål. Jag tror det här var en extremt nyttig match för många, exempelvis för Marcus Danielsson som inte spelat sedan i november och behöver matchträning för att kunna konkurrera. Sedan var det nyttigt för de U19-spelare som ligger långt fram och har mycket tid på sig i sina matcher men nu får komma och känna vad nästa steg innebär. Det är alltid surt att förlora, men erfarenhetsmässigt fick vi ut mycket i den här matchen, sa Hugo.

Senaste nytt
Fler nyheter