Välkommen till nya dif.se

Det är med stor glädje som vi nu officiellt lanserar nya dif.se. Varmt välkomna att surfa runt och upptäcka vår nya webb.

Efter ett långt och idogt arbete lanserar vi nu vår nya webbplats. Vi hoppas att ni uppskattar den men ber er också notera att allt ännu inte är helt färdigställt. Det kan förekomma buggar samt  eventuella fel och därför uppskattar vi all hjälp med att ge feedback kring saker som inte fungerar. 

Under resans gång har vi haft en ambition att samla in hela DIF-historien i en heltäckande databas vilket är ett minst sagt tidskrävande arbete. Vi har kommit en bra bit på väg men är inte i mål än, där vi i slutändan ska se till att varenda DIF-match finns lagrad med komplett information om målskyttar, matchhändelser etc.

Releasen av sidan är efterlängtad, enligt webbadministratören och skribenten Peder Ernerot som ser fram emot de nya möjligheterna för att producera och utforma DIF-innehåll som nya dif.se kommer att ge.
– Vi har under de senaste åren haft en webbplats som varit otillräcklig för våra behov och som dessutom inte levt upp till den nivå av användarvänlighet och grafisk utformning som krävs. Det har varit minst sagt frustrerande så därför är det väldigt skönt att vi har kunnat göra den här satsningen, säger Peder som deltagit i en mindre arbetsgrupp för att driva utvecklingen av sidan.

Arbetet har genomförts tillsammans med Knowit - ett konsultbolag för digitala lösningar där projektledaren Jesper Allestam har varit en nyckelfigur. Med gedigen bakgrund inom både Djurgården och IT har han passat utmärkt för uppdraget.
– Jag är utvecklare i grunden men har sedan 2013 jobbat som projektledare på Knowit Experience Stockholm AB. Innan dess jobbade jag i några år på Djurgården Fotboll som IT-ansvarig och webbutvecklare och byggde även Järnkaminernas webb i början på 2000-talet. Det har, precis som Peder säger, varit frustrerande att surfa in på dif.se de senaste åren, förklarar Jesper.

Tajmingen var excellent för Jesper och hans team när Djurgården Fotbolls VD Henrik Berggren, som efter en bitvis något tjatig lobbyverksamhet från Peder och mediagänget, väl gett grönt ljus till projektet.
– Vi hade turen att komma i kontakt med Henrik precis i rätt tid för att få igång ett större projekt med att bygga en ny webb och den här gången har vi gjort ett grundligt förarbete vilket har utmynnat i webben som vi snart släpper. Vi lyckades sätta ihop ett mycket duktigt team bestående av flera säsongare och några som numera har en stor del av hjärtat hos Djurgården. Som projekt har det varit annorlunda att jobba med något man är så fäst vid men det har gjort att kraven från oss själva i teamet varit högre än vanligt. Så jag vill ge en stor applåd till Neal, Malin, Niclas och Martin som har gjort ett kanonarbete, berättar Jesper som lyfter fram vissa viktiga fokusområden.
– Den nya sajten är i mycket uppbyggd kring kalendern (kolla gärna in den ordentligt) som har kopplingar till bland annat nyheter och artiklar. Vi har även försökt att se till att besökare hela tiden ska få nytt innehåll att surfa vidare på. Det kommer finnas ett djup i sajten som gör att man kan surfa runt länge. 

Vi hoppas att ni gillar nya dif.se och alla korr, tips och idéer på hur vi optimerar sidan mottages med glädje.
/Djurgården Fotboll

Senaste nytt
Fler nyheter
Herrar

Nästa hemmamatch, Allsvenskan

Djurgården - Kalmar FF

Detaljer


Datum måndag, 1 juli
Tid 19:00
Plats Tele2 Arena