Alexo upp i världstoppen

Djurgården e-Fotbolls spelare Alexo slutade i helgen bland de hundra bästa i "Weekend League".

Under helgen som gick vann Alexo 29 av 30 matcher i Weekend League. Det resulterade i en slutplacering bland de hundra bästa i hela världen. Närmare bestämt plats 34.

Den 22-åriga juridikstudenten Alexo slutade på andra plats i DIF:s FIFA-kval och spelade sju matcher för blåränderna i e-Allsvenskan med endast en förlust, 1-0 mot BK Häckens BorasLegend.

Vad är det som gjort att du kunnat avancera så pass mycket?
– Jag har utvecklas genom att jag fått tävla såväl med som mot dom bästa. Även våra träningar på Klocktornet tillsammans med laget har gjort att jag utvecklats i mitt spel. 

Hur tycker du e-Allsvenskan varit?
– Det har varit häftigt att få köra i en stor och proffsig studio. Jag har fått göra min första tävling på FIFA-scenen vilket gjort att jag fått andra infallsvinklar och nya sätt att spela på.

Vad tror du om finalen?
– Vårt första mål var att ta oss till slutspel och nu är det avklarat. Det ska bli en cool upplevelse att få spela på hemmaplan inför publik.


Slutspel i e-Allsvenskan 25 maj på Annexet

Djurgårdens lag tog sig vidare till slutspel i e-Allsvenskan och kommer att vara på plats i Annexet den 25 maj då slutspelet avgörs. Där möter Djurgården BK Häcken i kvartsfinal nummer 3. Vi hoppas att så många blåränder som möjligt kommer till finalen. Biljetterna kostar 99 kr och köps på Stockholmlive.com

Senaste nytt
Fler nyheter