Ariam Berhane matchhjälte på övertid mot Uppsala

• 9 feb 2019

Det gamla släkten är värst-scenariot upprepade sig än en gång när Ariam sänkte sin gamla klubb på övertid i Svenska Cupens premiäromgång.

Djurgården gick in i säsongen på allvar när Uppsala IK väntade på Lötens IP i Svenska Cupen. För Djurgårdens del fanns några frågetecken kring startande spelare där Ogonna Chukwudi och Sheila van den Bulk var tillbaka i spel medan Olivia Schough däremot fick börja matchen på bänken.

Djurgården startade med en förväntad gas i botten och skapade tryck omgående. Hemmalaget var dock inte ofarliga och Cassandra Korhonen stack upp i ett friläge där Jennifer Pelley dock avstyrde med en fin räddning. Men DIF tog ånyo tag i taktpinnen och efter en fin chans där Mia Jalkerud var nära att stöta in en retur skulle ledningsmålet komma.

I efterspelet av en hörna landade bollen framför Hanna Folkesson som distinkt tryckte in ledningsmålet i 18:e minuten.

Ett viktigt mål som gav viss arbetsro men efter det jämnade matchen ut sig och Uppsala fick mer att säga till om. Tyvärr fick de även göra 1-1 I 38:e minuten när ett inlägg från Ingrid Wixner styrde i mål via ett DIF-ben och blåränderna fick ta nya tag och jobba sig in i matchen igen.

Ett oavgjort resultat som stod sig halvleken ut och Djurgården fick samla krafter i pausen och klev ut utan några förändringar i laget inför andra halvlek.

Det var dock Uppsala som hade bäst fart efter pausen, även om det inte ledde till några riktigt heta lägen inledningsvis. Men med timmen spelad prickade Agnes Nyberg ribban och Uppsala var farligt framme och oroade  igen strax efter.

För Djurgårdens del valde tränare Riddez att byta in Olivia Schough mot Ogonna Chukwudi med timmen spelad och DIF började gradvis att äta sig tillbaka in i matchen där Mia Jalkerud hade ett par fina lägen innan hon sedan klev av och lämnade plats för Ariam Berhane med förflutet i just IK Uppsala.

Det gamla släkten är värst-scenariot skulle sedan än en gång besannas på ett utmärkt sätt. Djurgården tryckte på mot slutet och hade en boll i mål från Olivia Schough som dömdes bort för offside men det fanns mer att hämta.

På övertid kom sedan en snabb omställning där Olivia spelade in bollen till Ariam Berhane som stötte in segermålet vilket firades med vilt jubel. Strax därpå gick pipan för full tid och DIF har därmed fått den start i cupen som fanns med i planen även om Uppsala bjöd på riktigt tufft motstånd.

9 februari, lördag 14:00Lötens IP