Bärkroth: ”Jag har tränat extremt hårt”

Batterierna är laddade till max för Nicklas Bärkroth inför säsongen som väntar.

"Bärka" hade en lite krokig säsong med kärvare premisser när han kom till Djurgården under fjolåret men i år är förutsättningarna dock betydligt bättre, enligt Nicklas själv som såg ut att trivas väldigt bra under årets första träning på Bosön 
– Roligt att vara igång igen och träffa grabbarna och de nya tränarna. Det var bra energi på träningen så det var jättekul att köra idag.

Har du skött fysen enligt regelboken under uppehållet?
– Jag har varit väldigt noggrann den här försäsongen och dessutom anlitat en egen personlig tränare. Jag har tränat extremt hårt för att vara så förberedd som möjligt. Så kroppen känns bra.

Hur kändes första passet med Kim och Tolle vid rodret?
– Det var bra intensitet och de delade upp det på ett bra sätt. Båda två snackade mycket och det var bra grejer som sades. Det ska bli väldigt intressant att fortsätta på den här vägen och se vart det bär.

Har du lärt känna några av nyförvärven ännu?
– Inte hunnit snacka så mycket med dem men det blir mer tid till det nu under veckan.

Känslan inför säsongen som väntar?
– Först och främst så är det skönt att vara igång efter en lång ledighet. För min del var det skönt att få den ledigheten och släppa förra säsongen. Nu vänder vi ett nytt blad och jag ser fram oerhört mycket mot den här säsongen. Jag hoppas att det kommer att flyta på bra för både mig själv och hela laget i år.

Bättre förutsättningar än i fjol med andra ord...
– Det var ju lite annorlunda när jag kom i somras och hamnade rätt i det och jag var inte optimalt förberedd. Jag hade inte fått så mycket matchspel och varit lite småskadad. Men nu får jag en hel försäsong och har haft chansen att bygga upp mig under ledigheten så det känns väldigt positivt. Nu är det bara att köra full fart framåt, avslutar Nicklas.

Senaste nytt
Fler nyheter