Chili lyfter inför hösten

Edward Chilufya har vässat formen och hittat tillbaka till glädjen i fotbollen och tillvaron igen.

"Ett mål betyder så mycket" är en av de mest relevanta klyschorna inom fotbollen. Något som blev synnerligen påtagligt när Edward Chilufya dunkade in 2-0 hemma i sitt inhopp mot Häcken och firade med klassisk volt. En skön bekräftelse för Chili som gradvis vässat formen under sommaren - efter en på många sätt tung vårsäsong med skador och tragik inom familjen - och sedan dess har han fortsatt rada upp fina prestationer från start mot Elfsborg och Sirius.

Nu närmast väntar match mot AFC Eskilstuna hemma för serieledande Djurgården och Chili hoppas kunna fortsätta på samma spår med fokus på en hög arbetsinsats.
– Livet är bra just nu. Jag mår bra, laget mår bra och vi ligger bra till i tabellen. Men vi måste fortsätta att jobba hårt om allt ska vara bra framöver så att vi kan hålla oss kvar i toppskiktet hela vägen, säger ”Chili” som betonar den kollektiva styrkan som en viktig faktor bakom den positiva trenden.
– Vi har ett lag med bra sammanhållning där alla gör sin del av arbetet ordentligt. Då uppnår man också resultat.

Hur känns formen för egen del?
– Jag känner att formen är bra just nu och som sagt handlar det hela tiden om fortsatt hårt jobb. Då kommer jag att kunna hålla nivån och förhoppningsvis höja den också.

Du hade en svår tid i våras med sorgebesked inom familjen och skador på det. Känner du att du har kunnat lämna det bakom dig?
– Ja, det var en tuff period i våras men jag har fokuserat på mitt jobb och haft ett bra stöd från familjen och mina lagkompisar. Nu är jag tillbaka för fullt och känner mig stark mentalt så jag ser fram emot en bra höst för mig och laget.

Hur ser du på AFC som motståndare?
– De är i stort poängbehov eftersom de ligger långt ner j tabellen så de kommer att kämpa hårt för att få med sig ett bra resultat. Vi kommer att behöva jobba stenhårt om vi ska vinna för det lär bli en tuff match. 

Tror du att det kan bli en liknande matchbild som senast när det blev 1-1 mot ett lågt stående AFC-försvar?
– Det är alltid svårt som anfallare mot låga försvar eftersom de blir så små ytor. Nu vet vi inte vilken formation de ställer upp med men vi måste vara beredda på att hitta offensiva lösningar för att kunna göra mål på dem oavsett hur de spelar.

Du är ju väldigt snabb men när du sprang dig fri senast mot Sirius och fälldes i den tidiga omställningen med målchansutvisningen ruschade Elliot Käck samtidigt ikapp bredvid med en extremt hög fart. Vem är snabbast av er två?
– Jag sprang ju med boll så då blir det alltid svårare med farten medan Elliot bara kunde ösa på. Men jag skulle säga att jag är den snabbaste av oss två. Tigern vinner, haha.

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter