Damerna klara för semifinal i Svenska Cupen

Seger i sista gruppspelsmatchen mot Eskilstuna United i Svenska Cupen!

Djurgårdens damlag begav sig till Tunavallen med tydliga förutsättningar inför gruppfinalen: vinst krävdes för att avancera till semifinal. Trots många chanser åt båda håll var det länge en mållös match som utspelade sig, och det dröjde till den 74:e minuten innan nollan spräcktes. Målet kom genom ett självmål efter ett inspel från Olivia Schough, ett resultat som stod sig matchen ut. (Se intervjun med Olivia i spelaren ovan).

– Vi gör jobbet och går vidare från vår grupp vilket var målsättningen. Vad gäller matchen idag är det en ganska jämn tillställning med mycket chanser åt båda håll, säger Joel Riddez som också säger så här om att det stod 0-0 i paus:

– I första halvlek är vi lite stirriga och har för många bolltapp men efter 20 minuter ungefär börjar vi få kontroll på matchen och de sista 20 är vi bra och skapar en hel del. Men de är också bra i första halvlek och skapar lägen, så det hade kunnat stå 2-2 i paus egentligen.

I andra halvlek fortsatte båda lagen att skapa chanser och till slut kom Djurgårdens ledningsmål som utdelning på hårt slit.

– Andra halvlek står och väger länge och till slut har vi marginalerna på vår sida. Det är mycket chanser åt båda håll, samtidigt som det inte känns oförtjänt att vi vinner. Vi jobbar hårt som ett lag och någonstans för vi betalt för det.

För tredje året i rad är damerna alltså klara för semifinal och Joel ser gärna att det blir tredje gången gillt i försöket att nå final.

– Ja nu är det dags att ta ett steg till, vi ser fram emot semifinalen. Vilka vi än möter där kanske vi behöver höja oss en nivå till för att gå till final. Och det kan vi, vi har mer i oss!

Precis i slutet av matchen fick dessvärre Kim Sundlöv utgå med en knäskada vilket så klart ger smolk i bägaren mitt i glädjen över avancemanget. Kim ska undersökas under helgen och det är oklart vilken typ av skada det är i nuläget.

Senaste nytt
Fler nyheter