Det blir tyvärr ingen Stadionmatch 2019

Omläggning av gräsmattan gör att det tyvärr inte går att genomföra Stadionmatchen 2019.

Sedan flytten från Stockholms Stadion har Stadionmatchen varit en uppskattad sommartradition för alla oss Djurgårdare. Det är därför tråkigt att behöva meddela att 2019 års match inte går att genomföra. Detta beroende på att gräsmattan behöver läggas om – något som inte gjorts sedan 1991.

– Det är många olika evenemang på Stockholms Stadion i sommar som dessvärre gör att det inte finns en spelduglig gräsmatta för den period Stadionmatchen är aktuell att spela. Men mattan är inte bytt sedan 1991 så det är verkligen dags, säger Jonny Costmar, Enhetschef för Stockholms Stadion på Stockholms Stad.

Mattan kommer att tas bort och läggas om den 5 juli. Anledningarna till att det måste göras då är en rad olika evenemang som är inbokade på Stadion under juni. Den nya gräsmattan måste hinna rota sig, och det hinner det inte göra på några få dagar när flera konserter och hästtävlingen Global Champions Tour avlöser varandra. Till hästtävlingen kommer planen att täckas med sand och efter det är gräsmattan helt obrukbar.

– Den initiala planen var att lägga ny gräsmatta under midsommarhelgen så att Stadionmatchen kunde bli av innan dess, men sen inkom en dubbelbokning av konserter som grusade den planen då gräsmattan inte hade hunnit rota sig, fortsätter Jonny Costmar.

När väl den nya gräsmattan kan läggas är herrallsvenskan åter igång efter uppehållet, varpå det inte går att hitta en lösning för att Stadionmatchen kan spelas sommaren 2019.

– Det är förstås tråkigt att det inte blir någon Stadionmatch, men samtidigt är det inte mycket att göra åt. Det finns helt enkelt inte en gräsmatta att spela på under den period matchen vore aktuell att spela, konstaterar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Vi på Djurgården beklagar detta men har samtidigt full förståelse för situationen och att åtgärden behöver genomföras. Vi har varit i kontakt med supporterföreningen Järnkaminerna i frågan och informerat om läget.

Senaste nytt
Fler nyheter