DIF gjorde jobbet mot BP

• 18 sep 2019

Ett nickmål från Ingibjörg Sigurdardottir i tjugonde minuten räckte för att säkra avancemanget till Svenska Cupens gruppspel.

Djurgården klev ut på Grimsta för att ta sig an BP i Svenska Cupens tredje omgång. Startelvan var rejält förändrad där några av de framträdande namnen som Schough, Folkesson och Jalkerud fick vila med tanke på lördagens hemmamatch mot Kopparbergs/Göteborg, detta samtidigt som ett antal unga namn fick chansen.

DIF tog som väntat kommandot och Malin Diaz prickade ribban med ett tungt skott redan i fjärde minuten. Men BP var inte ofarliga och svarade upp med ett par hyfsat farliga chanser och i 14:e var Emelie Fonseca Johansson framme i ett riktigt bra läge men sköt över.

Men Djurgården tog tag i matchen igen och pigga Fanny Lång hann med ett skott i utsidan av målburen innan det ringde i tjugonde minuten. Ingibjörg Sigurdardottir steg till väders på en hörna från Diaz och nickade distinkt in 1-0 bakom Kajsa Nilsson.

Djurgården hotade med några fler farliga hörnor där Sigurdardottir oftast var i huvudrollen och även Cassandra Larsson hade en utmärkt möjlighet men fick inte till avslutet. Men även BP hade en fin chans mot slutet när det blev lite väl kaotiskt i Djurgårdens straffområde efter en inläggsfrispark.

Men 1-0 stod sig halvleken ut och DIF hade således ett bra utgångsläge inför de avslutande 45 minuterna. Inga byten blev det efter pausen och en likartad matchbild som i första halvlek där DIF inledde bra med ett fint läge för Petronella Ekroth som dock inte fick till avslutet.

Men precis som i första stack även BP upp och skapade en där det sedan var kaos på nytt framför Nichole Persson, men skotten blockades förtjänstfullt av DIF-försvarare. Istället stack Djurgården upp i en omställning direkt efter där Ekroth höll sig framme på nytt men den här gången räddade Kajsa Nilsson skickligt.

Med timmen spelad kom sedan ett dubbelbyte där Irma Helin och Ogonna Chukwudi kom in. Den sistnämnda kom sedan helt fri mot Nilsson men passade istället för att skjuta i öppet läge. Nästa chans kom för Wilma Sjöholm som sköt strax över och DIF jagade ett mål för att stänga matchen.

Med tjugo minuter kvar gjorde även Mia Jalkerud entre och hon serverade en ypperlig framspelning till Chukwudi som tyvärr inte lyckades trycka in bollen i nät. Det var egentligen mer forcering från DIF - som kanske kunde ha bevakat ledningen mer - än från BP mot slutet och Jalkerud hotade ofta och mycket längst fram.

Det kändes ändå hyfsat tryggt även om BP var uppe och oroade under tilläggstiden. Men DIF kunde rensa bort och hålla undan tills pipan gick för full tid. En inte alltför elegant arbetsseger men jobbet gjort och därmed är avancemanget till Svenska Cupens gruppspel säkrad och dessutom inkasserades nu den första segern efter en längre period utan trepoängare.

En bra boost för laget inför lördagens viktiga hemmamatch mot Kopparbergs/Göteborg på Stadion, var på plats då.

18 september, onsdag 19:00Grimsta IP