Dubbla guld för nystartade F15 i ST-cupen

Succé direkt för Djurgårdens nystartade lag från flickakademin.

Nu i mellandagarna spelades klassiska ST-cupen som är världens största inomhusturnering med 92 deltagande klubbar och över 500 lag i flera hallar i Tyresö. 

Djurgårdens F15 deltog i två klasser varav den ena var kval till Futsal-SM. Två lag på plats och mycket speltid för alla tjejerna i matcherna som bjöd på snabbt och intensivt spel. I båda finalerna ställdes laget mot duktiga Älvsjö som DIF F15 redan har mött ett flertal gånger i vinterns cuper. 

DIF startade första finalen i F15-klassen i ett högt tempo för att försöka sätta ett tidigt mål mot defensivt duktiga Älvsjö. En game plan som lyckades och det stod 2-0 efter drygt halva första halvlek. Därefter mattades tempot av något men Djurgården fortsatte att dominera bollinnehavet resterande del av matchen innan Älvsjö reducerade i slutsekunderna. 

Andra finalen för dagen kom sedan och denna gång var det ST-cupen klass F15 Futsal-SM som gällde. Ett nytt gäng tjejer äntrade spelplanen med en härlig inramning runt matchen med spelarintevjuer, intro och pris till matchens lirare. Även denna match stod duktiga Älvsjö som motståndare. 

Efter en trevande inledning med mycket bollinnehav så skapade DIF några farliga chanser och i mitten på första kom 1-0. Även 2-0 och 3-0 satt kort därefter och matchen kändes avgjord då laget visade upp ett väldigt stabilt försvarsspel och kreativt anfallsspel. Tjejerna gav inte motståndarna någon ro och skapade läge efter läge men det var trång framför motståndarmålet och svårt att hitta öppna lägen. 

När slutsignalen ljöd var det andra guldet för dagen ett faktum och DIF inkasserade en stabil seger där vi endast släppte till ett farligt skott på eget mål. 

Vi tackar Älvsjö AIK för två trevliga finaler och önskar er lyckat till framöver i stundande SM-slutspel dit båda finallagen kvalificerade sig. 

Stort tack till ST-Cupen och Tyresö FF för ett fantastiskt bra arrangemang som tjejer, tränare och supporters uppskattar. 

Senaste nytt
Fler nyheter