”En fantastisk match för oss”

Elliot Käck är nöjd med lottningen och ser fram emot att ta sig an Hammarby i cupkvarten.

Säsongen är igång på allvar och efter en gradvis ökande intensitet från försäsong vidare in i gruppspelet i Svenska Cupen väntar nu ett crescendo i kvartsfinalen när det blir hemmaderby mot Hammarby. Väldigt kul tycker många och det gör även Elliot Käck som är grymt laddad inför söndagen. 
– En rolig lottning och en fantastisk match för oss, säger Elliot som inte har några grubblerier över den minst sagt dynamiska cuplottningen.
– Om vi ska försvara cupguldet måste vi ändå möta bra lag så småningom. Så det är lika bra att ta ett derby direkt.

En intressant match mellan två lag som båda är lite svårlästa nivåmässigt med tanke på att det är tidigt på säsongen och Elliot tycker att Hammarby anno 2019 är svåra att värdera.
– Jag har inte sett så mycket av dem i år men de har ju bytt ut en del spelare. Några viktiga namn har lämnat och och några nya har kommit in men det är väldigt svårt att bedöma dem i nuläget. Utan att ha sett matcherna så känns det ändå som att de tappat några tunga pjäser.

För Djurgårdens del gavs det en hel del positiva besked mot Elfsborg där laget fortsatte leverera snabb och varierad anfallsfotboll även mot allsvenskt motstånd.
– Vi är i gott slag och ska kunna vinna den här matchen. Vi har fått igång ett bra anfallsspel med mycket tryck och det är många som har fin form i laget. Sedan har vi släppt in en del billiga mål lite slumpmässigt så det får vi ta bort och samtidigt fortsätta med den offensiv som vi haft, konstaterar Elliot som själv känner sig i bra slag och gillar att spela på vänsterkanten med Edward Chilufya.
– Det har känts bra, formen är god och jag tycker att jag hade ett bra samarbete med ”Chili”i förra matchen. Han kommer ofta runt på vänsterkanten och skapar mycket. Han är ju galet snabb så nu senast var det i stort sett bara att spela honom och låta honom köra sin grej. Men att överlappa honom är nog kört, avslutar Elliot med ett garv.

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter