Förlust i genrepet för damerna

• 1 feb 2019

Linköpings FC vann med 2-1 hemma på Linköping Arena när DIF Dam kalibrerade laget inför starten av Svenska Cupen.

Djurgården genrepade på en vinterkylig Linköping Arena inför den stundande cuppremiären där tränare Joel Riddez ville konsolidera sitt lagbygge och stärka relationerna på planen. På andra sidan planen stod ett välmeriterat Linköping som trots en ännu något gles trupp fortfarande har mycket kvaliteter intakta.

För Djurgårdens del saknades också en del namn där "Sheila" van der Bulk, Fanny Lång, Tilde Lindwall, Gudbjörg Gunnarsdottir, Ogonna Chukwudi och även Olivia Schough fick lämna sent återbud.

För Djurgårdens del blev det uppförsbacke omgående när Linköping gjorde mål redan i andra minuten genom det ständiga hotet Kosovare Asllani. Djurgården hade svårt att hitta rätt i positioner och Linköping var klart bättre och skapade tryck med många hörnor. Det kunde kommit ytterligare mål bakåt i 24:e minuten men Jennifer Pelley stod för en riktigt fin räddning på en nick från nära håll. DIF-offensiven bestod av enstaka perioder där det skapades press men det handlade ofta om kortare anfall och ledningen för hemmalaget kändes rättvis i halvtid.

I andra halvek startade Djurgården i väldigt hög fart och skapade många lägen. Totalt sett var den första halvan av andra halvlek klar fördel DIF och Mia Jalkerud slet sig loss i flera farliga lägen. Men istället fick LFC ytterligare ett mål på hörna efter en tilltrasslad situation. På det stora hela hölls dock spelet uppe mycket bättre av Djurgården och Hanna Folkesson kom upp i ett friläge och lyckades nästan göra mål på sin egen retur.

En blårandig målskytt skulle dock till slut dyka upp. Hanna Ekengren kom in istället för Wilma Sjöholm och gjorde ett väldigt piggt inhopp krönt med ett mål i 80:e minuten. Förarbetet skedde via Irma Helin som passade till Hanna Folkesson, som i sin tur trädde bollen mellan Linköpings försvarare fram till Hanna Ekengren som kom i rent läge i straffområdet och slog till.

Ett fint mål och en positiv signal som tas med inför den kommande cupmatchen mot IK Uppsala nästa vecka. Då är det skarpt läge som gäller...

2 februari, lördag 14:00Linköping Arena