Full fart framåt när BP besegrades

• U21
  • 18 feb 2019

Oscar Pettersson noterades för två mål i U21-matchen som Djurgården vann med 5-2 borta mot BP. Thomas Lagerlöf var nöjd med insatsen och lyfte fram de rutinerade spelarna som visade vägen.

Brommapojkarna stod för motståndet i årets andra match i U21-allsvenskan för Djurgården. Den första kvarten tillhörde blåränderna och det var många långa spelsekvenser där man vårdade bollen fint och kom till ett flertal avslut.

I den sjunde minuten kom även, logiskt, Djurgårdens ledningsmål genom Hugo Fernandez som slog in en retur. Ett mål inte helt olikt Aslak Witrys mot IK Frej i Svenska Cupen under söndagen. Under en tiominutersperiod efter målet var bollinnehavet jämnare och BP hade ett par, tre avslut som Tommi Vaiho räddade fint!
– Vi gör en jättebra inledning på matchen. Kanske gick det till och med lite för lätt till en början och man blev lite väl bekväm i vissa lägen, vilket ledde till enkla bolltapp där Vaiho fick göra flera bra räddningar. Kanske framför allt under mitten av första halvlek, men han var jättebra matchen igenom, säger Thomas Lagerlöf som var huvudtränare för dagen.

Under mitten-kvarten i första halvlek böljade spelet betydligt mer än under första kvarten där alltså DIF höll i taktpinnen, och BP hade allt mer tålamod i sitt passningsspel, även om de inte lyckades skapa några riktigt farliga målchanser.

Halvlekens sista kvart var jämnt fördelad mellan lagen, men Oscar Pettersson gjorde skillnad när han visade prov på både snabbhet och styrka och löpte ifrån sin försvarare och placerade in 2-0 till Djurgården i den 38:e minuten, vilket också blev halvtidsresultatet.

När andra halvlek bara var sex minuter gammal reducerade Brommapojkarna till 1-2 på straff genom Markos Issa. En korrekt dömd straff men ett beslut som den assisterande domaren fick hjälpa huvuddomaren att fatta. Men bara knappa minuten senare var ordningen, i form av tvåmålsledning, återställd när 1-3 kom efter en tilltrasslad situation som bokfördes som självmål.

I 72:a minuten var det dags igen – både för mål och för Oscar Pettersson. 1-4 kom efter fint passningsspel inom laget. I samma sekvens byttes Oscar ut efter en fint genomförd match!

I det här skedet av matchen hade Djurgården återigen tagit kommandot och det dröjde inte längre än till minut 76 innan 1-5 kom genom Haris Radetinac som med kraft dunkade in bollen från ganska nära håll. Ett par minuter senare fick BP straff efter att domaren dömt för hands, men avslutet gick i ribban och därefter plockade Vaiho, lugnt och fint, ner bollen. Reduceringen kom emellertid i minut 82 genom Oskar Fallenius.

Matchen slutade 2-5 och Thomas Lagerlöf var nöjd med insatsen och att man kunde rätta till ett par saker till andra halvlek.
– Det blev lite väl mycket hawaii-spel under perioder, kanske främst i första halvlek, och vi bjöd på några omställningar för mycket. Men över lag gjorde vi en bra insats med flera fina individuella prestationer. Vi blev bättre ju längre matchen led och det är positivt.

Är det några spelare du vill nämna lite extra?
– Tommi gör det mycket bra matchen igenom, och även Haris. Skönt att se att de med mest rutin i laget föregår med gott exempel. Av de yngre tycker jag att Oliver Granberg gör det bra. Han har kanske till och med ännu en växel att peta i och kunna påverka matchen ännu mer än han gör idag.

18 februari, måndag 16:00Grimsta IP