Futsalderby på fredag

Var på plats i Eriksdalshallen fredagen den 8 februari kl 19.00 då det är dags för Djurgårdens IF att ta sig an Hammarby IF i futsalens SFL.

Derbydags inom kort och förutom den som alltid taggade taggade stämningen kring matchen har den även en stor sportslig betydelse för lagen.
Hammarby har tagit plats i toppen av tabellen och hoppas på att kunna befästa sin plats vid vinst. Djurgården ligger strax bakom och kan närma sig topplagen via en seger mot Hammarby, ett scenario som även kan lyfta laget inför den rafflande slutspurten i serien. Lagets coach David Bergqvist förtydligar även att ett gynnsammare spelschema väntar i februari & mars så det är viktiga poäng på spel.

Matchen spelas i Eriksdalshallen och det utlovas en hel del annat än bara derbymatch. DIF-ikoner som Steve Galloway och Jan Tauer med flera kommer att vara där och autografskrivning samt intressanta intervjuer utlovas. Dessutom blir det ett lotteri med grymma DIF-priser så se till att vara på plats.

Coach David Bergqvist om matchen:
– Det är dags för derbyt och vi har två bra träningsveckor plus en träningsmatch i ryggen. Matchen är väldigt viktig både sportsligt och karaktärmässigt. Vi har 2-1 i segrar på Hammarby och vill fortsätta vara starkast i inbördes möten. Seger i matchen ger oss chansen att blanda sig i striden om SM-medaljerna på allvar eftersom vi har många hemmamatcher kvar. Det kommer att bli roligt och vi hoppas att många kan komma och stötta oss i denna viktiga match, säger David.

https://www.facebook.com/events/2126295361034582/

SFL - Svenska Futsalligan - fredag, 8 feb 2019 19:00

Djurgården - Hammarby IF

2-3 (0-2)

  • Målskyttar

  • Gula kort

  • Röda kort

  • Domare Ademir Avdic

  • Publik 466 (Eriksdalshallen)

Till matchen
Senaste nytt
Fler nyheter