Hampus tillbaka igen

Efter en segdragen knäproblematik är Hampus Finndell redo för spel igen.

2019 är året då 18-årige Hampus ska etablera sig ordentligt i laget som mittfältare och lämna suffixet löfte bakom sig. Men efter den pigga starten i januari blev det ett hack i kurvan med ett krånglande knä som stoppat Hampus från spel under en längre period. Nu är dock Hampus tillbaka i träning igen och snart redo att gå för fullt. 
– Jag har återhämtat mig ganska bra efter min knäskada så träningen i tisdags var den första för mig där jag nästan gick för fullt, berättar Hampus som tappat en del av försäsongen men är beredd att jaga ikapp. 
– Det har varit väldigt frustrerande att sitta vid sidan när det har varit matcher och även under träningslägret. Så det känns väldigt roligt att få träna ordentligt igen.

Knäskadan dök upp under träningslägret i Maspalomas.
– Jag åkte på en låsning i knäet nere i Spanien som gjorde att jag fick en liten irriitation och det blev till en skada på knäsenan. Sedan fick jag göra ultraljud när jag kom tillbaka till Sverige igen. Så det har varit rehab med stegrande träning och nu handlar det bara om att komma tillbaka så snabbt som möjligt och försöka slå sig in i elvan. Jag tycker att jag visade framfötterna innan skadan och nu har jag ännu mer att bevisa när jag är tillbaka.

Han ser ljust på möjligheterna inför året och gillar den fotboll som Kim och Tolle representerar.
– De vill spela bollen längs marken och använda tre centrala mittfältare och det passar mig eftersom jag spelade så när jag var i Holland. Jag gillar deras tankesätt kring fotboll och de pratar mycket med oss spelare. De är både bra fotbollstränare och bra människor.

När det gäller målsättning under året för Hampus är han tydlig med vad som gäller och han kommer att fortsätta jobba vidare med en positiva grundinställning.
– Det här året vill jag slå igenom. Förra året var halvknackigt med lite speltid men i år ska det bli bättre. Det gäller att hålla huvudet högt och fokusera på rätt saker, summerar Hampus.

Senaste nytt
Fler nyheter