Inför Djurgården - Elfsborg

Ett DIF på uppgång tar sig an Elfsborg hemma på Tele2 Arena på söndag.

Djurgården - Elfsborg
Söndag 15 maj 17.30, Tele2 Arena Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Johan Andersson - skada
Edward Chilufya - rehab
Kevin Walker - rehab
Astrir Ajdarevic - sjuk

Thomas Lagerlöf om läget i truppen
– Astrit har varit lite hängig och vi är lediga under fredagen. Förhoppningsvis är han med och tränar med oss på lördag. I övrigt var Johan Andersson med och tränade under torsdagen även om han inte körde riktigt fullt ut. Så han är på väg in medan Kevin och Chili körde på gymmet. Annars har vi alla övriga med och de flesta börjar få lite träning i ryggen nu när de kunnat vara med oss några veckor, säger Tolle som kunde glädjas åt att se Marcus Danielson tillbaka i gott slag mot Falkenberg.
– Den matchbilden som blev passade honom väldigt bra där Falkenberg skickar in långa lyror mot våra mittbackar. Så Mackan fick testa huvudet ordentligt och nicka bort alla de här bollarna och inte fått några reaktioner på det vilket är positivt.

Drabbas av avstängning vid gult kort: Jesper Karlström

Spaningar 

  • DIF vann senaste mötet mot Elfsborg med 3-2 i våras i en underhållande match i Svenska Cupen. 
  • Astrit Ajdarevic fick lämna återbud mot Falkenberg men kan förhoppningsvis träna på lördag. Redo för match på söndag?
  • Inga allsvenska förluster med Marcus Danielson på banan under 2019. En fin trend som gärna får fortsätta.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf om matchen:
– Känslan är positiv och fler spelare har kommit tillbaka efter den här röriga perioden med sjukdomar och skador. Vi får en bättre kontinuitet, det är inte så lätt när man varit borta att komma tillbaka och spela en match lite tidigare än vad man borde när man egentligen borde ha tränat en vecka till. Men nu har vi som sagt fått en kontinuitet där fler och fler har tränat och spelat fler matcher på raken. Det gör oss stabilare, säger Tolle som poängterar att det var viktigt för laget att bärga en seger.
– Det var bra för oss och vi tar oss igenom en tuff bortamatch nere i Falkenberg där många lag har haft - och kommer att ha - problem. Vi hade också lite problem första 10-15 minuterna på en först snustorr plan som sedan bevattnades hårt där spelarna fick lite problem med touchen. Men vi är väldigt stabila från första kvarten och framåt. Sedan hade jag önskat att vi var lite vassare i omställningsspelet, när vi leder med 3-0 hade jag gärna sett att vi visade lite större skicklighet i det momentet. Så många bra omställningslägen i fotboll får man sällan och det ska vi kunna utnyttja bättre. Men stabiliteten och prestationen i övrigt är väldigt bra att ha i ryggen.

Om Elfsborg

  • På samma poäng som Djurgården men med fyra måls sämre målskillnad.
  • Pawel Cibicki har varit aktiv offensivt med fyra mål framåt så här långt och bör hållas i strama tyglar.
  • Inga avstängda spelare inför matchen.

Thomas Lagerlöf om Elfsborg
– Det blir ett helt annat spel som väntar mot Elfsborg jämfört med i onsdags. Vi har redan mött dem i cupen och de har inte ändrat så mycket men blivit betydligt stabilare där de hänger ihop bättre som lag. Jag är impad av deras senaste insatser, så det kommer att krävas en bra prestation av oss där vi sitter ihop bättre i både försvars- och anfallsspel. När vi mötte dem i cupen var det lite mer öppna spjäll, det blev lite hål både här och var och så ser de inte ut längre utan är mycket mer samlade som lag. Så vi måste hålla ihop och inte ge deras spetsiga offensiva spelare för mycket ytor samtidigt som vi själva tvingar dem att försvara lite mer.

Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter