Inför Djurgården - Östersund

Dags för vårens sista hemmamatch när ÖFK gästar Tele2 Arena på söndag.

Djurgården - Östersund
Söndag 26 maj 15.00, Tele2 Arena Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Edward Chilufya - rehab
Kevin Walker - rehab
Johan Andersson - tillbaka i lättare träning
Haris Radetinac - avstängd
Aslak Witry - stukad fot

Fysteamet om läget i truppen
– Aslak Witry ådrog sig en stukning mot Elfsborg så vi får avvakta och se status för honom närmare matchdag. För Edward Chilufya stegras träningen succesivt och han var med under ett par moment i veckan. När det gäller Kevin Walker kör han rehab och är inte aktuell till matchen i helgen och Johan Andersson är tillbaka i träning men kör inte fullt ut så han lär inte heller vara med i truppen på söndag, förklarar naprapat Christian Andersson.

Drabbas av avstängning vid gult kort: Jonathan Augustinsson, Buya Turay, Jesper Karlström

Spaningar 

  • Sista matchen på Tele2 Arena innan sommaruppehållet. Bör upplevas på plats för att minska fotbollsabstinensen i juni.
  • Två raka clean sheets mot Falkenberg och Elfsborg. Fortsatt stark leverans i DIF-defensiven på söndag?
  • Efterlängtad kontinuitet i truppen under träning och match när viruseländet - med tillhörande sjukdomar - upphört. Det bådar gott inför söndagen. 

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf om matchen:
– Vi gjorde en av årets bästa träningar under torsdagen där regnvädret hjälpte till. Blir det tillräckligt blött när man tränar på konstgräs så ökar ju tempot och det var bra fokus hos spelarna. Starkt engagemang och kvalitet i både i försvars- och anfallsspel, så helheten blev bra, berättar Tolle som hoppas att mönstret går igen på söndag.
– För vår del ska vi fortsätta göra det vi har gjort de senaste matcherna. Vi har fått tillbaka spelare efter alla sjukdomar som varit och det har gett oss kontinuitet. Vi får träna och spela ihop helt enkelt och det märks, som mot Elfsborg senast, hur vi hanterar alla situationer som dyker upp under matchen efter utvisningen. Det är formationsbyten, skador för oss och för dem, hetsiga diskussioner och allt möjligt men vi klarar att hålla fokus hela matchen ut. Dessutom med ett väldigt kompakt försvar.

Om Östersund

  • På elfte plats i formtabellen med fem poäng på de fem senaste matcherna.
  • Dino Islamovic är bäste målskytt i laget med fyra fullträffar.
  • Inga avstängda spelare inför söndagen.

Thomas Lagerlöf om Östersund
– De har en massa skickliga spelare men är lite mer svårlästa än vad de varit tidigare genom åren, både på grund av tränarbytet - som ju var för ett knappt år sedan - och ökad spelarrotation. Det är inte lika enkelt att lista ut vad som väntar och det gäller att vara öppen för det mesta, säger Tolle som även påpekar den poängmässiga spridningen för ÖFK.
– Resultatmässigt har de varit ojämna generellt och det blir också en faktor som bidrar till att de är svårlästa. De har haft höga höjder och djupa dalar men vi vet i alla fall att de har många individuellt skickliga spelare.


Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter