Inför Djurgården - Rosengård

Serieledande Rosengård gästar Stockholms Stadion i en tuff och intressant match för ett revanschlystet DIF.

Djurgården - Rosengård
Måndag 5 augusti 19.00, Stockholms Stadion
Truppstatus

Inaktuella inför match:

Sheila van den Bulk - knäskada
Kim Sundlöv - knäskada
Gudbjörg Gunnarsdottir - gravid


Riddez om truppläget:
– Det har varit tätt mellan matcherna men vi har en full och frisk trupp förutom några sjukdomar under veckan men det är inget som ska hindra någon från spel. 

Spaningar 

  • Knepigt läge med stort poängbehov och en tuff motståndare. Kan DIF resa sig och plocka poäng mot serieledarna?
  • Ogonna Chukwudis har haft problem med ryggen men är fit for fight
  • Rosengård

TränarkollenRiddez om läget inför matchen:
– Vi är inte nöjda med prestationerna i någon av de två senaste matcherna och det är klart att det sliter men det finns bara en sak att göra och det är att jobba ännu hårdare och det tycker jag att spelarna har gjort i veckan. De har verkligen visat att de vill förändra situationen. Fokuset ligger främst på att sätta försvarsspelet igen, att gå tillbaka till grunderna för att sedan växa därifrån. Matchen mot Eskilstuna på Tele2 Arena (0-3) var en stor besvikelse och den tog hårt både på spelare och ledare. Det var mycket folk och en bra inramning och alla ville visa upp vad vi kan göra, men vi lyckades inte. Då får man liksom börja om från början på nåt sätt och jag ska inte säga något annat än att det har varit jobbigt. Det gäller att få till den mentala balansen så att man lär sig av misstagen men samtidigt tror på sig själv och kan slappna av så att man vågar göra saker ute på planen. 

Om FC Rosengård:

  • Serieledare och svårslagna. 27-7 i målskillnad efter tio matcher imponerar. 
  • Lisa-Marie Utland är lagets bästa målskytt med sex fullträffar.
  • Spelade 0-0 borta mot Vittsjö i den senaste omgången.  


Riddez om FC Rosengård
– Det är ett lag utan svaga punkter med bra spelare på alla platser och ett metodiskt anfallsspel. Det är ett bra fotbollslag helt enkelt men jag tycker att det ofta har varit jämna matcher mellan oss. Vi måste upp och göra en maxprestation, men det är inte så att vi är chanslösa på någor sätt. Jag är övertygad om att vi har tillräckligt med kvalitet i truppen för att kunna straffa Rosengård.  

Senaste nytt
Fler nyheter