Företag

Inför e-fotbollskvalet på Tele2 Arena

  • Övriga lag
  • E-sport
  • 2 feb 2019

Här hittar du tävlingsreglerna inför FIFA-kvalet den 9 februari.

Som tidigare meddelat så har vi nu öppnat intresseanmälan för att representera Djurgården e-Fotboll som spelare. I samarbete med Dreamhack arrangerar vi den kvaltävling där vi utav 64 spelare skall tävla fram två Djurgårdsrepresentanter.
Det finns ett stort intresse för denna e-fotbollsrekrytering och vi har fått många frågor som gör att vi nu vill förtydliga oss ikring kvaltävlingens regler och hur vi genomför vårt urval. Tobias Rosenqvist, General Manager Djurgården e-Fotboll, svarar på några av de vanligaste frågorna.

Varför spelar vi inte FUT i vår kvaltävling om det nu är tävlingsformen i den nya nationella e-fotbollsligan?
– I vår kvaltävling så letar vi naturligtvis efter duktiga FIFA-spelare som vi tror kan vara med och konkurrera i både nationella som internationella turneringar, därav efterfrågar vi spelarens bästa FUT-resultat. Samtidigt finns det flera talanger som skulle blomstra med bra coaching och ökade resurser vilket gör att vi gärna ser att man beskriver sina andra resultat, i andra spellägen, i den fritextruta som finns. Har man redan anmält sig så kan man skicka in ett förtydligande på [email protected]
– Vi tror med andra ord att en riktigt bra FIFA-spelare behöver klara av flertalet utmaningar som t ex att behärska flera olika spelformer. När den svenska e-fotbollsligan kommer igång så blir det även viktigt att kunna prestera i en IRL-miljö (in real life) där man möter andra klubbars spelare H2H (head to head) ofta med publik som tittar på. Så även om det är FUT som gäller i nästan alla officiella tävlingar så vill vi se hur spelarna agerar i en tävlingsmiljö med andra förutsättningar. Därav vår spelform i detta kval.

Varför vill vi ha bildbevis på ranking i den intresseanmälan som man fyller i? De som bara spelare FUT och ”dopar sina konton med oljepengar” har ju en stor fördel och har ju bättre chanser att bli utvalda till tävlingen. Är inte det orättvist?
– Vi gör en bakgrundscheck och tittar naturligtvis på den statistik/historik som skrivs in men även genom annan bakgrundskontroll på ex. v. social medier. De flesta har ju sina FIFA-konton i mobilen så det är ju bra om man exempelvis länkar (i fritextrutan) till sitt FUT-lag då man skickar in sin intresseanmälan. 
Vi har tillsammans med vår medarrangör Dreamhack en tilltro till att vår modell för denna kvaltävling passar oss i Djurgården bäst.

Om man skickar in en intresseanmälan men inte blir inbjuden, får man komma och kolla på tävlingarna ändå?
– Absolut, vi kommer kunna ta emot publik. Exakt hur många platser är inte riktigt klart ännu då vi tillsammans med Dreamhack planerar för evenemanget. Den 9:e februari är en dag då det är full fart på Tele2 Arena. Kvaltävlingen genomförs samtidigt som DIF-dagen Vinter då herrlaget spelar träningsmatch mot Lilleström och då ungdomsverksamhetens alla 2000 ungdomar genomför en lagfotografering på arenan. När det gäller publikplatser för att följa kvaltävlingen så återkommer vi mer information.

Avslutningsvis, något sista medskick till den som vill testa sina e-fotbollsskills?
– Ta chansen och skicka in din intresseanmälan omgående! Sista anmälningsdag är satt till måndagen den 4 februari men det är ingen idé att vänta om man bestämt sig för att tävla, avslutar Tobias.

Senaste nyheter

Relaterat