Inför Helsingborg - Djurgården

Viktigt bortamöte på Olympia när Djurgården jagar nya poäng i tabelltoppen.

Helsingborg - Djurgården
Måndag 6 maj 19.00, Olympia Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Johan Andersson - skada
Marcus Danielson - hjärnskakning
Nicklas Bärkroth - känning
Edward Chilufya - åter i träning efter skada
Jacob Widell Zetterström - åter i träning efter skada

Tränarna om läget i truppen
– Det är lite småskavanker men de som är sjuka är tillbaka och de skadade stegrar upp träningen mer och mer. Edward Chilufya är tillbaka och ser pigg ut men man får ta det steg för steg vilket även gäller Marcus Danielson. Sedan har vi Oscar Pettersson som var med första gången under fredagen. Vi får se vart det tar vägen men kul att nästan alla är med och kör och så har vi Johan Andersson och Nicklas Bärkroth som inte är inne i full fotbollsträning än men som närmar sig. 

Drabbas av avstängning vid gult kort: Erik Berg

Spaningar 

  • Edward Chilufya är tillbaka och tränar med laget igen. Redo för comeback på måndag?
  • Första allsvenska gräsmatchen för i år och DIF reser till Olympia med utvilade ben.
  • Helsingborg är en motståndare som DIF trivs bra med rent statistiskt. Sju raka obesegrade allsvenska matcher är den nuvarande sviten.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf om läget inför match:
– Det var en tuff vecka vi hade med tre väldigt bra lag på kort tid där vi tyvärr avslutade med mungiporna neråt. Men vi har återhämtat oss och fått en riktig fin träningsvecka så det känns bra. Det är kul med matcher men man behöver träna ibland också och det har varit bra energi under de senaste träningarna. Dessutom härligt att få träna på Stadions gräsmatta under fredagen.

Om Helsingborg

  • Nykomlingar i Allsvenskan i år som blandat och gett med sju poäng på sex matcher.
  • Åkte på en tung förlust mot Östersunds FK i senaste omgången.
  • Skadedrabbade för närvarande där relativt nytillkomna frågetecken finns för Alexander Farnerud och Mohammed Abubakari. 

Thomas Lagerlöf om Helsingborg
– De inledde ju serien väldigt bra poängmässigt och åkte visserligen på en torsk sist. Men de gjorde ändå en bra match där det blev 3-0 till Östersund, vilket inte speglade matchbilden. Det är ett jättebra lag och ingen vanlig nykomling med ett gäng där hälften av spelarna gör allsvensk debut. Det kryllar ju av spelare med allsvensk rutin så det är en etablerad storklubb och ett kompetent lag som vi möter, säger Tolle som är förberedd på att hantera ett varierat anfallsspel.
– Helsingborg har ju spelat mycket med en 4-2-3-1-uppställning och har varierat hur de spelat upp bollen. De är ganska flexibla i det som de sysslar med och har en del riktigt spetsiga spelare som kan slå avgörande passningar. Så vi behöver vara väl förberedda inför måndagen.


Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

Senaste nytt
Fler nyheter