Inför IK Uppsala - Djurgården

Skarpt läge för damerna när Svenska Cupen drar igång borta mot Uppsala på lördag.

IK Uppsala - Djurgården, Svenska Cupen
Lördag 9 februari 14.00, Lötens IP

Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match
Fanny Lång - opererade foten efter säsongen och har en månad kvar innan hon kör full träning.
Gudbjörg Gunnarsdottir - Skadad.

Truppkommentarer i övrigt från Riddez:
– Vi vilade Olivia Schough och Ogonna Chukwudi sist och båda är tillgängliga på lördag. De kanske inte är redo för nittio minuter men kan spela en del av matchen i alla fall. Sheila van den Bulk är i full träning nu och tillgänglig för match och även Tilde Lindwall har gått in i full träning igen. Så det är bara ”Gugga” Gunnarsdottir och Fanny Lång som är borta en längre tid.

För truppinfo: Klicka på Truppen i matchrutan till höger (desktop) eller längst ner (mobil)

Spaningar

- Olivia Schough missade genrepet mot LFC men finns sannolikt med från start mot Uppsala. Ett första intressant test på hur hon kommer att bidra i DIF-offensiven framöver.

- Även Ogonna Chukwudi och Sheila van den Bulk är åter tillgängliga för spel vilket lär göra det blårandiga försvaret mer svårforcerat.

- Gudrun Arnardottir har varit ett utropstecken i defensiven så här långt. Fortsätter den fina leveransen på lördag?


Tränarkollen

Joel Riddez om matchen
– Det ska bli roligt med tävlingsmatch, det var länge sedan och vi känner att vi är i ett bra läge för att dra igång. Så vi går in i matchen med en positiv känsla, säger Joel som fick några viktiga besked mot LFC förra lördagen.
– Vi håller ställningarna på ett bra sätt mot ett bra lag. Det är en match där det är ganska jämnt chansmässigt och kvittot för oss är att vi kan slå alla lag. Sedan måste vi få en jämnhet i prestationerna och komma igång med målproduktionen. Vi kommer till chanser men nu vill jag se att vi får dit några bollar också.

Tre fokuspunkter inför matchen:
1. Ha ett aggressivt försvarsspel.
2. Ett bra passningsspel.
3. Vi ska vara löpvilliga. 

Om IK Uppsala 

En renodlad dam- och flickfotbollsförening från Uppsala som bildades så sent som 2017 efter en sammanslagning av Danmarks IF och IK Sirius och nu spelar i Elitettan. Laget har hunnit med en träningsmatch i år där det blev 2-2 mot AIK hemma på Lötens IP. 

Senaste nytt
Fler nyheter