Inför Limhamn Bunkeflo - Djurgården

Äntligen dags för omstart av OBOS Damallsvenskan. DIF beger sig söderöver för match mot LB07.

Limhamn Bunkeflo - Djurgården
Lördag 20 juli 13.45,  Limhamns IP 
Truppstatus

Inaktuella inför match:

Sheila van den Bulk - knäskada
Kim Sundlöv - knäskada
Gudbjörg Gunnarsdottir - sjuk
Ogonna Chukwudi - höftskada

Riddez om truppläget:
–  Det blir verkligen en nystart. Det ser i det stora hela bra ut även om det som alltid finns någon skavank här och där. Till exempel är "Gugge"" (målvakten Gudbjörg Gunnarsdottir) sjuk så hon åker inte med til l Skåne. Men vi har en stark konkurrenssituation på alla platser i lagetv och har haft bra träningsveckor och ett bra läger. Vi har kunnat slipa på en hel del grejer utan att ta hänsyn till någon motståndare och fokuserat på oss själva och det har varit nyttigt. 

Spaningar 

  • Intressant återstart efter ett två månader långt VM-uppehåll där DIF jagar en viktig trepoängare för att klättra i tabellen. 
  • A-landslaget, med Djurgårdens Olivia Schough i truppen, gjorde ett starkt VM och tog brons. Kan framgången ha en positiv inverkan på publiksiffrorna?
  • Lagkaptenen Mia Jalkerud leder den allsvenska skytteligan med sex mål och en assist. Är krutet fortfarande torrt efter ledigheten? 
  • Petronella Ekroth är tillbaka efter ett år i Juventus. Kan hon lyfta Blårändernas spel? 

TränarkollenRiddez om läget inför matchen:

– Vi fick en väldigt bra avslutning på våren med en 3-0-vinst (mot Växjö) där många bitar föll på plats. Det var viktigt för oss och väldigt skönt att gå på uppehåll efter den insatsen, det är på något sätt sista prestationen som man har i minnet. Det syns att många av spelarna är taggade på att dra igång igen. 

Om Limhamn Bunkeflo:

  • Ligger under kvalstrecket med fyra poäng på sju matcher, men skrällde mot Rosengård i omgång 5 och vann med 3-2. 
  • Har förstärkt laget med två spelare under sommaren. Mittfältaren Nellie Lilja är tillbaka på lån från Rosengård och dessutom presenterades Dallas Dorosy, en anfallare från Florida State Uiversity, i dagarna. Samtidigt har lagkaptenen Mia Persson lämnat Malmöklubben för spel utomlands. 
  • Tog fyra poäng av sex mot Djurgården förra säsongen. 1-0-segern på Limhamns IP i den sista omgången säkrade det allsvenska kontraktet. 


Riddez om LB07
–  De har gjort några bra prestationer under våren och kommer att vara jättetaggade på hemmaplan. Vi förlorade mot dem förra året och det finns absolut kvalitet i laget. Men det spelar egentligen ingen roll vilket lag vi möter, det känns ändå som en premiärmatch på något sätt. 

Senaste nytt
Fler nyheter