Inför Linköpings FC - Djurgården

Genrep mot tufft motstånd för damerna innan skarpt läge i Svenska Cupen tar vid.

Linköpings FC - Djurgården 
Lördag 2 januari 14.00, Linköping Arena

 Truppstatus

Inaktuella för match:

Sheila van den Bulk - opererat armen, får vänta 2-3 veckor innan hon kan spela match.
Fanny Lång - opererade foten efter säsongen och har en månad kvar innan hon kör full träning.
Gudbjörg Gunnarsdottir - Känning, vilas av säkerhetsskäl
Olivia Schough - Känning, vilas av säkerhetsskäl
Tilde Lindvall - Känning, vilas av säkerhetsskäl

Truppkommentarer i övrigt från Riddez:
– Vi har vissa spelare som vi kanske inte kan matcha fullt som Portia Boakye och Malin Diaz och även Tilde Lindwall som har lite problem med en fot. Lite smågrejer att justera men annars ska de andra vara klara för nittio minuter.

Spaningar

- Många ögon kommer att riktas mot de omskrivna nyförvärven Olivia Schough och Hanna Folkesson där deras prestationer kommer att ge intressanta indikationer.

- Bollbegåvningen Malin Diaz fick stora delar av förra säsongen spolierad men i år får hon chansen att visa upp sina kvicka fötter från starten av säsongen. Hon kommer dock att matchas igång med viss försiktighet.

- Det har kommit positiva signaler från spelarna om god stämning i truppen och hög ambitionsnivå. Kommer det att avspegla sig på planen omgående?


Tränarkollen

Joel Riddez om matchen
– Linköping är genrepet inför cupen så i stora drag blir det inte lika mycket byten. Vi ställer upp med det som vi tycker är starkast för dagen och gör byten utifrån belastning. Fysiskt måste vi kunna klara en hel match eftersom det är en vecka kvar och jag vill även att vissa relationer på planen stärks.

Om Linköping

- Djurgården kryssade mot LFC i båda mötena förra året. På våren hade Linköping det mesta av spelet men DIF stal poäng på övertid (Ingibjörg Sigurdardottir målskytt) och lyckades nästan få med samtlöiga tre poäng med ytterligare ett farligt avslut på övertid. Höstens möte var nästan det omvända där DIF började matchen väldigt starkt hemma på Stadion men sedan släppte in en sen kvittering till 2-2. 

Joel Riddez om LFC:
– Vi vet att Linköping är ett bra lag och de spelade 1-1 mot Eskilstuna i sin första match för året, så det blir en bra värdemätare för oss. De har dock en lite tunnare trupp än vi just nu och går runt på 12-13 spelare och det är därför vi kommer att spela 2 x 40 minuter.

Senaste nytt
Fler nyheter