Kommentarer från träningslägret

Djurgården är på plats i Maspalomas för ett nio dagar långt träningsläger.

DIF körde första träningspasset på Kanarieörarna i 21-gradig värme under måndagen med hög intensitet på planen.
– Varmt och skönt med bra fart på första träningen. En ganska mjuk gräsmatta så jag tror att spelarna klarar fötterna hyfsat, säger tränare Thomas Lagerlöf som putsar vidare på lagbygget.
– Vi har varit ganska klara med vart vi är på väg men fått vrida och vända på det beroende på spelartyper. Nu har vi fått en bra bild av truppen och det känns att det börjar komma.

För Erik Johansson - som snart byter namn till Berg - blev det dock inget bollspel eftersom knäet inte är redo än trots operationen i november.
– Jag ser förbättringar från dag till dag men tyvärr blir det ingen fotboll för mig. Så det blir fokus på rehab för min del under det här lägret, förklarar Erik.

Det var rehab även för Jonathan Augustinsson som åkte på en smäll under landskampen mot Finland och körde löpning vid sidan av planen. Humöret var dock på topp och prognosen god.
– Härligt att vara här, bra våder och kul att få hänga med grabbarna. Jag joggade idag för första gången så jag hopppas kunna köra med boil i slutet av veckan, berättar "Jonis".

Mycket boll blev det istället för Oscar Pettersson som inte är helt inkörd på naturgräs, enligt egen utsago.
– Jag har spelat på det någon gång på Bromstens IP men jag är inte helt van vid det. Men underbart att få vara här i värmen och träna och lära känna laget ordentligt.

Senaste nytt
Fler nyheter