Kotschacks julkalender – lucka 10: "Kulan sätts i rullning"

Pelle Kotschacks julkalender 2019 rullar på för fullt! Här ser du samtliga luckor som adderas löpande.

Lucka 10: Kulan sätts i rullning

Djurgården tog sitt första SM.tecken i kulstötning och Pelle berättar allt om Gustav Söderströms bragder.

Lucka 9: Kungliga Djurgården

En genomgång av familjen Bernadottes starka koppling till DIF.
Lucka 8: Mia visar vägen

Mia Jalkerud träffar Pelle i Djurgårdsbutiken och berättar om den dramatiska upplösningen när kontraktet säkrades 2019.
Lucka 7: Sump-Hugo

Pelle besöker sin idol, straffhjälten och legendaren Bernt "Sump-Hugo" Andersson som säkrade det allsvenska guldet 1964. 


Lucka 6: "Jolo"


Rolle Åman agerar kulturell ciceron och läser en intressant kategorisering av publiken i derbyt mot AIK 1959 signerad Jolo.
Lucka 5: ”DIF on ice”

Wilhelm Arve grundade hockeysektionen inom Djurgården – Sveriges mest framgångsrika ishockeyförening genom tiderna. I dagens avsnitt kryssar Pelle runt på Östermalm där Wilhelm bodde och verkade, och 1922 alltså grundade Djurgårdens ishockeyförening. Djurgården var i SM-final redan 1923 och 1924, och första guldet kom 1926 efter 7-1 i finalen. Hör och se mer om vår fina förenings ishockeyhistoria i dagens lucka – och varför 1933 är ett sorgens år i vår hockeyhistoria.
Lucka 4: ”Sunne 1961”

I årets fjärde lucka beger sig Pelle Kotschack till Selma Lagerlöfs hemstad, Sunne. Selma som är första kvinna som satt i Svenska Akademin och första kvinnan som tilldelades nobelpriset i litteratur. Men vad gör då Pelle i Sunne? Säger datumet 1 oktober 1961 dig något? Inte? Se dagens lucka för svaret och en fin bit ur Djurgårdens historia.Lucka 3: "Cykel på Stadion"

Vet du vad som låg på platsen där Stockholm Stadion byggdes till Olympiska Spelen 1912? I dagens lucka berättar Pelle Kotschack om bland annat det och cykelsektionen inom Djurgården, och luckan landar till slut i Stadiongirot 2019.Lucka 2: "Bosses år"

Pelle har drabbats av vemod efter SM-guldet men Bosse Andersson åker hem till honom och får honom på bättre humör. Tillsammans åker de till Stockholms Stadion och går igenom säsongen och lite av det som skrevs om Djurgården efter guldet.Lucka 1: " Djurgården"

I årets första lucka följer vi med Pelle Kotschack till ön Djurgården där Djurgårdens IF bildades. Pelle tar oss bland annat med till John G. Janssons hem och lär oss om den allra första tiden i vår fina förening.

Senaste nytt
Fler nyheter