Kotschacks julkalender – lucka 24: "Guldjul på Djurgården"

Pelle Kotschack avslutar julkalendern med traditionsenligt besök vid Djurgårdsstenen och stämningsfull djuuulsång.

Lucka 24: Guldjul på Djurgården 

Pelle firar jul med ett traditionsenligt besök vid Djurgårdsstenen och Alberget 4A medan DIF-kören sjunger in julen.
Lucka 23: Guldpizza del 2

Jacob Une Larsson och Jesper Karlström tar en kaffe med Pelle och fortsätter guldanalysen på Brillo.


Lucka 22: Håkan Södergren

Lucka 22 innehåller som sig bör Håkan Södergren som drar sköna stories från guldåren. 
Lucka 21: Guldpizza del 1

Pizzabakande och en djupdykning i bärgandet av årets SM-guld med Jacob Une Larsson och Jesper Karlström.
Lucka 20: E-DIF

Pelle träffar Nils Ek och Emil Berggren som berättar om Djurgårdens E-fotboll och sedan är det dags för Kotschack att själv greppa handkontrollen med allt vad det innebär.
Lucka 19: Statistiken i DIF

Dags för kalenderns årligt återkommande statistiklucka och Pelle redovisar de senaste SM-gulden och allehanda triumfatoriska DIF-rekord.
Lucka 18: Säsongen 2004

Pelle tar ett snack med Markus Karlsson, Johan Arneng och Fredrik Stenman om säsongen 2004 då DIF mötte Juventus och desstom vann Svenska Cupen.
Lucka 17: Återkomsten

Läkarna Magnus Forsblad och Håkan Nyberg berättar om den klassiska titthålsoperationen på Lennart Johanssons Pokal då ett budskap upptäcktes i bucklan.
Lucka 16: Eurpacupen

Pelle berättar historien om den dramatiska vägen till kvartsfinalen i Europacupen 1955.
Lucka 15: Hatten av för DIF

En episk tidsresa tillbaka till Djurgårdens historiska första fotbollsträning när Teodor Andersson introducerade sporten i föreningen.
Lucka 14: Håkan Södergren

#22 möter upp Pelle i rinken och drar lite sköna anekdoter från förr.
Lucka 13: Järnkaminen

Tommi Vaiho berättar om sin långa DIF-resa och lyfter fram höjdpunkter från guldåret.
Lucka 12: Vår Stad

Djurgårdens IF har fyllt och fortsätter att fylla en viktig roll i Stockholm där Vår Stad ser till att mängder av skolungdomar kommer i rörelse genom Mini Camperna.

Lucka 11: 1912

Djurgårdens första mästartitel bärgades detta år och Pelle fördjupar sig i den dramatiska finalserien mot Örgryte som gav guld.

Lucka 10: Kulan sätts i rullning

Djurgården tog sitt första SM.tecken i kulstötning och Pelle berättar allt om Gustav Söderströms bragder.

Lucka 9: Kungliga Djurgården

En genomgång av familjen Bernadottes starka koppling till DIF.
Lucka 8: Mia visar vägen

Mia Jalkerud träffar Pelle i Djurgårdsbutiken och berättar om den dramatiska upplösningen när kontraktet säkrades 2019.
Lucka 7: Sump-Hugo

Pelle besöker sin idol, straffhjälten och legendaren Bernt "Sump-Hugo" Andersson som säkrade det allsvenska guldet 1964. 


Lucka 6: "Jolo"


Rolle Åman agerar kulturell ciceron och läser en intressant kategorisering av publiken i derbyt mot AIK 1959 signerad Jolo.
Lucka 5: ”DIF on ice”

Wilhelm Arve grundade hockeysektionen inom Djurgården – Sveriges mest framgångsrika ishockeyförening genom tiderna. I dagens avsnitt kryssar Pelle runt på Östermalm där Wilhelm bodde och verkade, och 1922 alltså grundade Djurgårdens ishockeyförening. Djurgården var i SM-final redan 1923 och 1924, och första guldet kom 1926 efter 7-1 i finalen. Hör och se mer om vår fina förenings ishockeyhistoria i dagens lucka – och varför 1933 är ett sorgens år i vår hockeyhistoria.
Lucka 4: ”Sunne 1961”

I årets fjärde lucka beger sig Pelle Kotschack till Selma Lagerlöfs hemstad, Sunne. Selma som är första kvinna som satt i Svenska Akademin och första kvinnan som tilldelades nobelpriset i litteratur. Men vad gör då Pelle i Sunne? Säger datumet 1 oktober 1961 dig något? Inte? Se dagens lucka för svaret och en fin bit ur Djurgårdens historia.Lucka 3: "Cykel på Stadion"

Vet du vad som låg på platsen där Stockholm Stadion byggdes till Olympiska Spelen 1912? I dagens lucka berättar Pelle Kotschack om bland annat det och cykelsektionen inom Djurgården, och luckan landar till slut i Stadiongirot 2019.Lucka 2: "Bosses år"

Pelle har drabbats av vemod efter SM-guldet men Bosse Andersson åker hem till honom och får honom på bättre humör. Tillsammans åker de till Stockholms Stadion och går igenom säsongen och lite av det som skrevs om Djurgården efter guldet.Lucka 1: " Djurgården"

I årets första lucka följer vi med Pelle Kotschack till ön Djurgården där Djurgårdens IF bildades. Pelle tar oss bland annat med till John G. Janssons hem och lär oss om den allra första tiden i vår fina förening.

Senaste nytt
Fler nyheter