Kristineberg är klassisk DIF-mark – historiskt såväl som i dag

Djurgårdsfästet Kristineberg har en lång historia och en tydlig förankring. I dag samarbetar vi med Kristinebergsskolan med att sätta fler barn i rörelse.

I ett av Stockholms mest expansiva områden på västra Kungsholmen ligger Kristinebergsskolan, en F-6-skola med 600 elever. Skolan ligger i en, för innerstaden unik, miljö med äppelpark och stora ytor för lek och rörelse på rasterna.Skolan har även en anrik historia med byggnader från 1600-talet och här har bedrivits barnhem på 1800-talet och även en kockskola där Per Moberg, som sägs vara Djurgårdare, varit elev. Det sägs även finnas ett slottsspöke på skolan som heter Ellinore vars lagtillhörighet vi inte kunnat reda ut…

Kungsholmen i stort är, som bekant, en riktig Djurgårds-ö. Damernas träningsanläggning ligger på Kristinebergs IP och många är vi som med värme minns tillbaka på försäsongsmatcherna på Stadshagens grus. Både Djurgården Fotboll och Djurgården Hockey har sedan länge lägenheter i området för våra yngre spelare, Sven Tumba bodde på Svarvargatan som barn och flera dam- och herrspelare bor idag på ön.

Kristinebergsskolan och Djurgården Fotboll inledde ett samarbete genom Mini-Camper under våren 2018 och under hösten 2019 är Djurgården Fotboll på plats en gång i veckan.

Samarbetet mellan Kristinebergsskolan och Djurgården Fotboll bygger på idén om att skapa en aktivare rastverksamhet där vi arbetar med uppförande och värdegrund i direkt anslutning till rastaktiviteterna. Arbetssättet har medfört att många barn som annars aldrig spelar fotboll på rasten nu gör det – och mottagandet har enbart varit positivt från såväl barn, vårdnadshavare och personal.

Vi på Djurgården Fotboll är glada över att få samarbeta med Kristinebergsskolan och att vi gjort gemensam sak kring arbetet med att sätta fler barn i rörelse!

Läs gärna mer om vårt arbete med Mini-Camperna, och vårt nystartade projekt En bollplan för alla, genom att klicka här!

Senaste nytt
Fler nyheter