Kryss för DIF U21 på Tunavallen

Det blev 2-2 mot AFC Eskilstuna där Edward Chilufya och Oliver Granberg stod för de blårandiga målen.

Djurgården begav sig till Tunavallen för match i U21-Allsvenskans norra grupp med en decimerad trupp. Match i Svenska Cupen under lördagen och ett antal skador och skavanker i A-laget gjorde att U21-tränare Hugo Berggren fick pussla ihop ett lag efter rådande förutsättningar med en hel del nya namn i laget.

Att AFC skulle bjuda på tufft motstånd fanns med i den förväntade matchbilden och hemmalaget gick upp i en tvåmålsledning i första halvleken. Men Djurgården åt sig gradvis in i matchen och Edward Chilufya kunde sedan reducera innan pausvilan.

I andra var det pigga blåränder som tryckte på och Oliver Granberg kunde välfötjänt kvittera till 2-2. Forceringen fortsatte sedan in mot slutsignalen men några fler mål blev det inte och DIF fick nöja sig med en poäng. Ett resultat som mottogs med mixade känslor av Hugo Berggren.
– Det är en match där båda lagen hade svårt att få till något etablerat spel. Vi är sämre än AFC under den första halvtimmen där vi åker på för många kontringar. Främsta orsaken är att samspelet inte stämde riktigt när många nya spelare fick chansen idag. Men efter 30 minuter tar vi över spelet och får ett helt annat lugn med bollen och kan spela oss upp yta för yta. "Chili" gör också 1-2 innan paus vilket var viktigt mentalt.
– I andra halvlek har vi ett stort bollinnehav och trycker ner AFC. Tyvärr får vi bara in ett mål till av Oliver Granberg. Det är blandade känslor nu efteråt, starkt att komma tillbaka från tvåmålsunderläge men surt att inte vinna när vi är det bättre laget i 60 minuter, summerar Hugo.
 

U21 Allsvenskan - söndag, 24 feb 2019 16:00

AFC Eskilstuna - Djurgården

2-2 (2-1)

  • Målskyttar 1-0 Aziz Esaisi 26'2-0 Ismet Lushaku 32'2-1 Edward Chilufya 40'2-2 Oliver Granberg 55'

  • Gula kort Anthonio Sanjairag, Joakim Alriksson

  • Röda kort

  • Domare Nael Ghazi Shabo

  • Publik (Tunavallen)

Till matchen
Senaste nytt
Fler nyheter