Lagerlöf efter genrepet: ”Vi måste spela som ett lag”

Djurgården förlorade i det Allsvenska genrepet. Här är tränare Thomas Lagerlöfs ord om matchen.

Djurgårdens genrep borta mot AFC Eskilstuna slutade med en 2-3-förlust för blåränderna efter att ha haft ledningen med 2-0. Djurgårdens båda mål gjordes av Buya Turay.
 
Det första målet kom efter en halvtimme i första halvlek när AFC:s målvakt misslyckades med en dribbling i eget straffområde och Buya snodde åt sig bollen. Vid 2-0, som kom fyra minuter in i andra halvlek, var det lagkapten Marcus Danielson som drev upp bollen från backposition och levererade en djupledspassning som Buya förvaltade i målvaktens närmsta hörn.
Så långt såg det bra ut men hemmalaget reducerade sedan i den 65:e minuten genom Ousmane Camara, kvitterade i den 75:e minuten genom Denni Avdic, och gjorde 3-2 på straff i minut 78 genom Kadir Hodzic. (Här kan du läsa en längre matchrapport).
 
– Vi är bra i en timme men sen gör vi det för dåligt sista halvtimmen och spelar med huvudet under armen och tror att allt ska lösa sig av sig själv, sa en besviken Marcus Danielson till Cmore efter matchen.
 
Vi pratade med Thomas Lagerlöf direkt efter matchen, och så här säger han om insatsen i genrepet inför Allsvenskan.
 
Om matchen i stort:
 
– Det är väl inte sprudlande fotboll någon gång egentligen men samtidigt hyfsat stabilt i första halvlek och helt okej spel. Jag tycker att vi hade kunnat få ännu lite bättre slutprodukt av det spelet första 45 minuterna. I andra halvlek kommer vi ut till en nyvattnad plan och borde kunna fortsätta att köra på men vi tappa det helt och spelar med huvudet under armen. Det blir många byten och det är för många som spelar sin egen match och inte ett lagspel.
 
Om Marcus Danielsons offensiva räd inför 2-0-målet:
 
– Han är ju en superbra fotbollsspelare som vi tycker tar framsteg hela tiden så det vill vi se mer av!
 
Om Augustinsson som mittback:
 
– Han är lite ovan i vissa moment men ser man efter förutsättningarna klarar han det ju galant. Han är ju extremt snabb och har bra fotbollsfysik så han besitter bra egenskaper för att spela som mittback. Det är klart han konkurrerar även på den positionen med den skadesituation vi har i truppen nu.
 
Om att Buya Turay gör två mål:
 
– Det är hans absoluta spetskompetens att sätta chanserna så det var skönt att han satte de chanser han fick. Första målet kommer ju tack vare ett bra försvarsjobb av honom och det andra är en fin framspelning av ”Mackan” och en iskall avslutning.
 
Vad tar ni främst med er från den här matchen?
– Att vii måste spela fotboll som ett lag för att vinna fotbollsmatcher, annars går det inte. Man kan inte springa runt och vilja visa upp sig individuellt, då blir det både flängigt och okontrollerat.
 

Senaste nytt
Fler nyheter