Lånesvepet – succé för Johan Andersson

Fyra mål på fem matcher – första tiden i Karlstad BK har verkligen varit lyckosam för DIF:s Johan Andersson. Kolla in hur det går för våra utlånade spelare!

Under sommaren lånade Djurgården ut Johan Andersson till Karlstad BK i Division 1 Norra. Det tog inte lång tid förrän ytterbacken tog ett steg upp i laguppställningen till yttermittfältare – och helt plötsligt blev han en av lagets främsta målskyttar. På de inledande fem matcherna har 24-åringen svarat för fyra mål.
 
Två av våra utlånade spelare finner vi i Dalkurd FF. 21-årige Joseph Ceesay har spelat i 18 av årets 22 seriematcher i Superettan och noterats för fyra mål och fyra målgivande passningar. Mittfältskollegan Besard Sabovic lånades i mars ut till samma klubb, men med dubbel spelbarhet – vilket betyder att spelaren finns tillgänglig för spel med Djurgården vid behov. Under säsongen har 21-åringen nätat fyra gånger och gjort en assist. Sex varningar har även Sabovic samlat på sig.
 
I Brommapojkarna finner vi allroundspelaren Marcus Hansson. 29-åringen, vars kontrakt med Djurgården går ut i år, har spelat 15 seriematcher i Superettan och dragit på sig två gula kort.
 
Sist att lånas ut i år var Dzenis Kozica. Resan gick till allsvenska AFC Eskilstuna. 26-åringen, vars kontrakt med Djurgården löper till slutet av 2021, har fått stort förtroende av tränaren Nemanja Miljanovic. Ett mål och en assist har det blivit på fem spelade matcher.

Herrarnas nästa hemmamatch är mot Helsingborgs IF den 16 september och vi väntar storpublik. Säkra din plats på en av höstens roligaste kvällar redan nu – här köper du biljett till dig och dina vänner!

Senaste nytt
Fler nyheter