Mia Jalkerud gör sin 10:e säsong i Djurgården

Möt Mia Jalkerud, 29 – en riktig trotjänare och klubbikon som gör sin tionde säsong i blårandigt.

Mia Jalkerud kom till Djurgården som 19-åring och har sedan dess spelat nio säsonger i blårandigt. När hon nu kliver in i sin tionde säsong i klubben gör hon det som lagkapten för ett revanschsuget lag.
– Vi går in i säsongen med ett starkt lag och revanschlust att göra det bättre än förra säsongen och även sikta högre på längre sikt, säger Mia i intervjun som du kan se i spelaren ovan.

Säsongen 2018 gjorde Mia sitt 100:e mål i Djurgården, ett mål som dessutom kom i derbyt mot Hammarby. Det är ett sällan skådat facit hon kan visa upp – trots att hon ännu inte fyllt 30 år.
– Att jag gör min tionde säsong för klubben betyder otroligt mycket för mig. Det känns som att jag aldrig har lämnat klubben. Jag har varit iväg någon säsong men jag har alltid kommit tillbaka. Jag känner att jag är en del av Djurgården och jag har gjort allt för klubben under hela min seniorkarriär.

Se hela intervjun med Mia i spelaren ovan, och kom och se damernas hemmapremiär på Stockholms Stadion den 22 april när vi tar emot Linköping. Biljetter och säsongskort köper du här!

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter