Offensiv urladdning mot KIF Örebro

• 17 feb 2019

Djurgårdens damer tog fasta på Joel Riddez uppmaning att ”vässa avsluten” och besegrade Örebro med 4-0 i cupmatchen på Tele2 Arena.

Söndagens tema var av cupkaraktär och efter att herrarna gjorde jobbet mot IK Frej var det damernas tur att leverera i den blårandiga tröjan. Den klassiska devisen full fart framåt tycktes vara upplägget för dagen och det skapades ett antal heta chanser där ”Sheila” van den Bulk var allra närmast när hon prickade stolpen redan i fjärde minuten.

I 25:e minuten kom sedan det helt logiska ledningsmålet och än en gång var det Mia Jalkerud som klev fram. En frispark från Portia Boakye skarvades vidare och Jalkerud tryckte in bollen från nära håll.

Strax efter var hon nära att bli tvåmålsskytt med en ramträff och samarbetet med Olivia Schough på topp skapade stor oro hos de gästande närkingarna.

Mer än ett måls ledning blev det dock inte in i pausen men det skulle komma mer, helt i linje med Joel Riddez fokus på att ”vässa avsluten”.

Mia Jalkerud var fortsatt het och stänkte in tvåan med timmen spelad och inbytta Tilde Lindwall passade också på att notera sig i målprotokollet när hon satte 3-0.

Med kvarten kvar skulle även ”Sheila” van den Bulk få revansch för sin stolpträff i första halvleken och om matchen var dödad innan så begravde hon den ännu lite djupare när hon gjorde 4-0.

Game over således och därmed har Djurgården samma poäng som Eskilstuna United inför den avslutande omgången. Ett litet aber är dock att Eskilstuna har ett måls bättre målskillnad så det är seger som gäller och med tanke på söndagens offensiva urladdning finns det all anledning att vara hoppfull.

17 februari, söndag 18:00Tele2 Arena