Ring: ”Det här ska bli mitt år”

Under fjolåret gav Jonathan Ring tydliga indikationer på sin höga kapacitet och i år siktar han på en högre poängskörd i Allsvenskan.

De som har sett Jonathan Ring dunka in mål i parti och minut under en träning på Kaknäs vet att det finns en hög kapacitet för poänggörande hos Djurgårdens tekniske och kvickfotade yttermittfältare. Under fjolåret såg vi många glimtar av det men känslan var att det finns ännu mer att hämta från ”Ringen”. Något som han själv intygar efter träningspasset på Bosön.
– Känslan är mycket bra. Det här kan bli en spännande säsong och nu har jag ett år i nacken med DIF. Jag ska bli en ledande spelare i laget och förhoppningsvis ska det här bli mitt år, berättar Jonathan som nu också är på väg att bli kvitt den skada som ställde till det för honom i slutet av förra säsongen.
– Jag kunde inte spela sista matchen förra året på grund av baksidan på låret och det är det som sitter kvar lite grann. Men det har blivit mycket bättre och snart ska jag nog vara tillbaka för fullt. Jag har ändå kunnat vara med ganska mycket i fotbollsträningen men hoppat över spel och långa löpningar. Det är ju lite segt att inte kunna gå för fullt när man bara vill komma igång och spela fotboll men det är på gång, det handlar kanske om någon vecka till.

Fysträningen i december har funkat bra även om det finns lite putsande kvar på konditionen.
– All styrka har jag gjort utan problem och kört lite extra för baksida. Men när det gäller löpningen har jag inte kunnat köra några intervaller utan mer lätt joggande. 

Två nya tränare i form av Kim och Tolle är dessutom på plats och Jonathan uppskattar den noggrannhet som präglar träningarna. 
– Det är bara positivt även om jag inte varit med jättemycket på fotbollen så här långt. De går in med mer detaljer kring hur vi ska spela och det gillar jag - att man får kritik hela tiden. Oavsett om det är bra eller dåligt så vill man höra det för att kunna utvecklas. Nu har jag inte hunnit prata med dem individuellt än men jag ser fram emot att höra hur de ser på mig och få säga själv vad jag vill och känner. Men det kommer nog mer tid för det på träningslägret.

Att truppförändringarna dessutom ger en ny dynamik i laget blir en annan faktor där ett antal nya namn nu är på plats.
– De nya killarna har kommit in bra i gruppen men sedan kan jag inte svara så mycket beträffande fotbollen, säger Jonathan som själv nu stiger uppåt i åldershierarkin när Jonas Olsson och Andreas Isaksson lämnat. 
– Nu börjar man bli lite äldre och har spelat länge i Allsvenskan så det är klart att man får kliva fram lite mer nu. Jag hoppas kunna visa det på planen även om jag inte pratar jättemycket utanför planen. Vi har ju en del unga spelare i truppen nu och jag hjälper gärna till om de undrar något och försöker att pusha dem till att bli bättre.

De ständiga spekulationerna om var Djurgården står i år jämfört med de allsvenska konkurrenterna är dock inget han funderar på alltför mycket just nu.
– Det känns lite tidigt att fundera på säsongen. Men jag tror i alla fall att det kommer att bli ett mycket bättre år än det förra. Så mycket kan jag säga och vi ska självklart sikta på en topplacering, avrundar Jonathan.

Senaste nytt
Fler nyheter