Summering av medlemsmötet

I tisdags höll Djurgården Fotboll medlemsmöte i GIH-aulan. Här följer en kort sammanfattning av innehållet.

Mötesdeltagarna välkomnades på sedvanligt manér av styrelsens ordförande Lars-Erik Sjöberg som därefter lämnade över ordet till vd Henrik Berggren som i stora drag redogjorde för nuvarande status i föreningen.

Viktiga punkter: 
- Fotboll är och förblir kärnverksamheten för föreningen. Från representationslag till akademi, ungdomsfotboll, Vår Stad och övrig fotboll. 
- Tradition, utveckling och engagemang är ledord.
- Sportslig stabilitet med fokus på att konkurrera om en plats i Europa är huvudspåret för herrarnas A-lag.
- En ekonomi i balans.

Henrik summerade även läget på akademisidan där vi just nu är bästa Stockholmslag i P19, P17 och F17.

Efter det var det Mats Jonsson (ansvarig för evenemang och säkerhet) som tog vid och redogjorde för det nuvarande läget beträffande polisen och tillstånd enligt följande punkter:
- Polisen är tillståndsgivare. Inget tillstånd, ingen offentlig tillställning
- Polisen beslutar om villkor för den offentliga tillställningen (de villkor som behövs för att upprätthålla ordningen och säkerheten) 
- Tillståndstrappans tillkomst 2016.
- Offensivare tillämpning under 2019 (visitationsfilmen, förbud mot tygstycken, banderoller, brottsverktyg m.m., neddragning av publikkapaciteter m.m.). 

Nästa punkt gällde publikrekrytering och arrangemang med Tomas af Geijerstam (Biljett & Arrangemang) och Daniel Bergström (Media & Marknad). 
När det gäller publik har snittet ökat med ca 900 sålda biljetter per match medan publiksiffran har gått upp från 12307 till 14054 jämfört med förra säsongen. Notera att det rör sig om snittet efter elva spelade hemmamatcher.
I övrigt redogjordes för arbetet med Publikrekryteringsstrategin som sjösattes 2019 och dess tre övergripande teman: Grått blir blått, Blårandig generation samt Aldrig under 15 K - och hur uppföljningen kring dessa har skett.
 

Näste man att greppa mikrofonen var Joel Riddez, som nu lämnat över huvudtränaransvaret i DIF Dam för att enbart fokusera på sin roll som sportchef. Pierre Fondin går därmed från assisterande till huvudtränare för damerna - och presenterade även sig själv på mötet - samtidigt som hans tidigare tränarkollega från Växjö DFF, August Fors, kliver in som ny assisterande tränare. 
Joel gick sedan igenom förutsättningarna och tankarna kring den tuffa tabellsituationen, läget i laget och hur de tar sig an de resterande sju matcherna med sikte på att säkra kontraktet.

 

Siste man på scenen var herrarnas sportchef Bosse som hade den allsvenska tabellen som första slide på presentationen. Därpå drog Bosse igenom det långsiktiga bygget av truppen med tillhörande kontraktslängder och summerade spelartransfers under årets två fönster.
Avslutningsvis redogjorde Bosse för A-lagets planering 2020 som ser ut på följande sätt:

• 23 nov - 7 jan 2020 (lediga)
• 8 jan (träningsstart)
• Träning Kaknäs/Hjorthagen/Bosön (8/1 - 12/2)
• Träningsläger (slutet av januari)
• Vinterdagen Tele2 Arena (preliminär 15/2)
• Svenska Cupen grupp, e.v kvartsfinal & semifinal (22/2 - 22/3) • Genrep allsvenskan (28, 29/3)
• Allsvenskan startar (4-5 april)
• Allsvenskan - Omg 1-11 (april/maj)
• Återstart (4-5 juli) 

Mötet avslutades sedan med frågor och lie skönt snack med brittiske DIF-supportern Andrew Manig.

Senaste nytt
Fler nyheter