Ungdomssvepet

Hur gick det för Djurgårdens äldre akademilag i helgen och vad händer i övrigt inom DIF Ungdom? Här hittar du en överblick.

Säsongen är i full gång för Djurgårdens äldre ungdomslag och här följer en kort resumé med tillhörande kommentarer kring helgens matcher:

U19: Elfsborg - Djurgården 2-2

Djurgården mötte Elfsborg i lördags i omgång 3 i slutspelsserien. Ett lag som i våras slutade på andra plats i den södra serien, efter Kalmar FF som stod för motståndet förra helgen. Lördagens match slutade 2-2 efter full tid, 1-1 i paus. Målskyttar var Mattias Mitiku och Leo Malmgren Mofalk. Det innebär att DIF fortfarande är obesegrade trots det utmanande spelschemat.U19-tränare Johan Palm om matchen:
– Vi mötte ett fysiskt starkt och välorganiserat Elfsborg. Deras arbetsinsats i sitt kollektiva försvarsspel gjorde det svårt för oss att skapa tillräckligt många målchanser för att kunna vinna matchen. Deras försvarsspel innebar också att de tyvärr för ofta fick anfalla mot vår obalans i omställningar när vi inte lyckats avsluta våra anfall. Det är vi inte alls är nöjda med.
– Att vi till slut lyckades kvittera i vår forcering är såklart ur ett resultatmässigt perspektiv viktigt, men vi är inte nöjda med vår prestation sett över 90 minuter. Vi får analysera matchen och förhoppningvis kan vi prestera bättre i nästa omgång. 

Nästa omgång: AIK (b) 17/8
Kommande hemmamatch: 24/8 MFF

F19: IK Uppsala - Djurgården 2-7

Djurgården åkte till Lötens IP i söndags för att möta IK Uppsala som huserar i mittenskiktet i tabellen och kom från en övertygande vinst mot BP. Det blev blårandig vinst med 7-2 till slut med ledning 3-0 i halvtid.
Målskyttar var Hanna Ekengren 3, Wilma Sjöholm 2, Cassandra Larsson och Ariam Berhane.F19-tränare Dennis Gabrielsson om matchen:
– Vi startar matchen på bästa sätt genom att vi sätter vårt pressspel och lyckas ta ledningen redan i första minuten. Sedan driver vi första halvlek på ett bra sätt, vinner bollar högt och kan ställa om med mycket fart. Uppsala kliver ganska tufft på oss i sitt pressspel men vi har ett mod i vårt passningsspel och löser det allt som oftast bra. Vi går in i halvtid i ledning 3-0 och med en bra känsla.
– I andra halvlek startar vi omgånde med samma tryck i vårt pressspel och lyckas få utdelning snabbt. Vi går ifrån till 7-0 och matchen är död. Sista 20 minuterna höjer sig Uppsala samtidigt som vi går ner oss vilket resulterar i två reduceringsmål. Överlag är vi nöjda med resultatet och prestationen och nu går vi mot en ny vecka med match redan på torsdag

Nästa omgång: BP (b) 15/8
Nästa hemmamatch: 15/9 mot Sundsvall DFF

Akademichef Christian Gentile summerar veckan:
– U19 spelade mot Elfsborg och det slutade 2-2. Ett lyckosamt resultat utifrån hur matchen såg ut där vi kvitterade i slutminuterna, vilket är viktigt med tanke på att det är en rak serie. U17 spelade i söndags och vann till slut över IK Frej med 4-1 medan U16 vann sin match i lördags mot AFC på bortaplan med 5-1. Utöver det blev det en klar seger för F19 med 7-2 mot IK Uppsala. Så det var en positiv helg, berättar Christian som rullat igång övriga akademiverksamheten igen inför hösten..
– I förra veckan hade vi uppstartsläger för alla akademilagen i Rimbo där våra 13 lag i pojkakademin hade gemensamma träningar. Det var både lag- och samträningar för olika åldrar och på så sätt lär spelarna och ledarna känna varandra för att över tid få en kontinuitet i verksamheten. Ett bra sätt att peppa igång spelarna inför hösten och positivt att blanda äldre och yngre där vi vill skapa förebilder för de yngre spelarna. I övrigt kommer övriga flick- och pojklagens aktivitet igång under den här och nästkommande vecka med över 2000 barn och 450 ledare på plats och vi har dessutom kunnat se ett starkt intresse för vår Akademicamp och Sommarfotbollsskola som är igång nu under denna vecka.

På tal om förebilder var det även intressant att se Oscar Pettersson debutera i A-laget mot Sirius. Ett viktigt kvitto?
– För pojkakademin är det självklart en framgång att vi har en spelare från de egna leden som får göra allsvensk debut. Han har varit i akademin i flera år och det är viktigt att man får se en spelare ta sig hela vägen fram till herrlaget. För Oscars del är det ett jättehårt jobb som ligger bakom och han har gjort det väldigt bra via U17 och U19 fram till A-lagsdebuten, summerar Christian.

Senaste nytt
Fler nyheter