Välkommen till eAllsvenskan – en del av FIFA19 Global Series

Svensk Elitfotboll, Dreamhack och tolv elitklubbar lanserar eAllsvenskan med start första helgen i mars 2019.

Snart startar eAllsvenskan som blir Sveriges första professionella FIFA-tävling där allsvenskans största klubbar samt några av Superettans klubbar deltar och gör upp om en titel och ranking i kvalet till världsmästerskapet eWorld Cup. Intresset är stort och den första upplagan av eAllsvenskan kommer också att sändas på Discoverys streamingplattform Dplay under våren.
 
Var och en av klubbarna Djurgårdens IF, Örebro SK, Östersunds FK, GIF Sundsvall, Örgryte IS, BK Häcken, Helsingborgs IF, Jönköpings Södra IF, Malmö FF, AFC Eskilstuna, AIK och Hammarby IF ställer upp med professionella FIFA-spelare i elva ligamöten och i playoff. Den 25 maj spelas den stora finalen. 

Djurgården laddar med FIFA-kval på Tele2 Arena den 9 februari 

– För Djurgården Fotboll är det självklart att vi även skall spela e-Fotboll/FIFA19 som ligger nära våra kärnverksamhet – att spela fotboll. Våra herr- och damspelare gör det, unga vuxna i vår supporterskara gör det, många ungdomsspelare i vår verksamhet gör det. Därför är det naturligt för oss att vara först ut på denna resa då eAllsvenskan lanseras. Vi kan med e-sporten knyta nya målgrupper till vår förening och våra evenemang, vi framstår som en mer samtida och progressiv förening samtidigt som det öppnar upp sig nya kommersiella digitala möjligheter för oss att realisera, resonerar Henrik Berggren, vd för Djurgården Fotboll.    

Är du intresserad av att spela blårandig e-fotboll? Klicka här för att läsa mer om hur du kan representera Djurgården i eAllsvenskan, anmälningsfomulär finns i nyhetslänken. Skicka in din intresseanmälan om att deltaga, SENAST den 4:e februari.

Kommentarer om eAllsvenskan:

Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll​
 –Det är dags att ta e-sporten på allvar och inse möjligheterna med att ha ett starkt varumärke även i den här världen. Det ligger helt rätt i tiden och jag är glad att klubbarna vill vara med på det här tåget. Det ska bli spännande att följa och jag är säker på eAllsvenskan kommer bli något riktigt stort.

Tomas Lyckedal, Chief Strategy Officer på Dreamhack
–Vi har en unik möjlighet att göra något bra av det här och knyta an e-sporten med den riktiga fotbollen en gång för alla och därmed attrahera nya målgrupper till varandra. Det kommer i slutändan gynna alla.

Hanif Hosseini, sportchef Eurosport och Discovery Networks Sweden
–Med mindre än ett år kvar tills vi tar över sändningsrättigheterna för Allsvenskan känns det väldigt kul att vi storsatsar på eAllsvenskan och eSport som är en av de absolut största växande sporterna i världen i dag. Den här satsningen tillsammans med SEF och Dreamhack känns otroligt häftig.
 
Fakta eAllsvenskan:
• Ligan innehåller tolv lag och varje lag spelar elva möten där ett möte består av två matcher
• Vinnaren i varje möte är det lag som vinner totalen av de två matcherna
• Varje lag representeras av två-fem professionella FIFA-spelare och en (spelande) coach
• Ligan pågår mellan 1 mars- 25maj
• De åtta bästa lagen går vidare till den stora finalen den 25 maj
• Vinnade laget blir svenska mästare och erhåller en halv miljon kronor plus förbättrar sin ranking i kvalet till eWorld Cup
• eAllsvenskan kommer att spelas på EA SPORTS FIFA19 på PlayStation 4 i FIFA Ultimate Champions Mode
• eAllsvenskan kommer att vara en del av internationella EA Global Series som EA SPORTS driver

Fakta e-sport:
• eSport är en benämning på tävlingar som genomförs på datorer eller spelkonsoler och är en av de snabbast växande sporterna som finns.
• Endast Super Bowl och VM-finalen i fotboll beräknas ha fler tittare än stora eSportsevent.

Fakta Dreamhack:
Dreamhack är ett globalt event- och produktionsbolag. Dreamhack fokuserar på eSport och gamingfestivaler och distribueringen av dessa. Varje år hålls egna Dreamhackevent i Jönköping. Dreamhack arrangerade och producerade under hösten 2018 den danska eSuperligan som kulminerade i en final med ett nytt åskådarrekord för en FIFA-tävling när över 1800 åskådare lockades till eventet.

För mer information, kontakta gärna:

Mats Enquist, Secretary General at Swedish Elite Football: mats.enquist@svenskelitfotboll.se
/ Tel: +46 705 93 77 71
Per Sjölin, Presse officer, Dreamhack: per.sjolin@dreamhack.com/ Tel: +46 730 25 31 99
Hanif Hosseini, Sportchef Eurosport och Discovery Networks Sweden: hanif_hosseini@discovery.com
Tommie Lindberg, Djurgården e-Fotboll, esport@dif.se, +46 709 90 54 53  

Senaste nytt
Fler nyheter