Företag

3 podcast-tips om och med Djurgården

  • Föreningen
  • Vår Stad
  • 4 maj 2020

I tider av karantän och DIF-abstinens vill vi tipsa om både intressant och underhållande lyssning om Djurgården.


Mats Jansson i DIFpodden

Mats Jansson, med en handfull vändor inom Djurgården Fotboll, kom först till föreningen som ungdomsledare på 1970-talet. 1986 återvände han till föreningen som tränare. Nu jobbar han till största del med anläggningsfrågor (nu senast med upprustningen av damernas omklädningsrum) inom Djurgården och skulle vi skriva ut allt han gjort inom föreningen skulle den här artikeln bli oläsbart lång – så vi rekommenderar istället det senaste avsnittet av DIFpodden där Mats är gäst och berättar allt möjligt om Djurgården från såväl förr som nu.

– Det blir 90 minuter om nästan allt. Teddy Sheringham, Brytar-Börje, Hatten, trepoängssystemet, värvningen av Dr Jones - och en hel del mer, säger programledaren Farid Abbaspour själv om avsnittet.
 

Karlis i förbundspodden

Lagkapten Jesper Karlström gästar Svenska Fotbollförbundets podcast och berättar bland annat om livet som fotbollspelare ner coronapandemin generellt, och hur hanterar coronapandemin som diabetiker specifikt.

Vår Stad, Minicamper och Skol-IF

För att få positiva effekter på hälsan rekommenderas att barn rör sig minst 60 minuter per dag. Men bara 44% av pojkarna och 22% av flickorna når den nivån. Vad gör Djurgården åt det?

Djurgårdens arbete som går under namnet Vår Stad leds av Filip Lundberg Verendel och Staffan Holmberg. De har arbetat med – vad som i grunden handlar om att – sätta barn i rörelse i flera år, och nu är det dags att växla upp!

Vad är Vår Stad? Vad är Minicamper? Skol IF? Vad händer framöver? Det och väldigt mycket mer berättar de om på ett underhållande och informativt sätt i DIFpodden.

Samtliga podcaster hittar du i appen Podcaster eller på andra ställen där podcaster finns.
 

Dessutom har både Kim Bergstrand, Oscar Pettersson, och Kalle Holmberg gästat Studio Allsvenskan under de senaste veckorna. Lyssning som emellertid kräver att du blir patreon (betalar för att lyssna).

Även Zoran Lukic har gästat samma podcast och det avsnittet är gratis att lyssna på.

Trevlig lyssning!

Senaste nyheter

Relaterat