5 nyförvärv inför 2020 – så är läget i damtruppen

Åtta kontraktsförlängningar och fem nyförvärv – damtruppen inför 2020 börjar ta form och tisdagen den 7 januari inleddes träningssäsongen.

2019 är lagt till händelserna och under tisdagen den 7 januari genomförde laget årets första gemensamma träning som ett första avstamp mot kommande säsong. Tränarduon Pierre Fondin och August Fors leder laget under 2020. De båda har jobbat tillsammans i Växjö DFF tidigare, och det är från just den klubben som det senaste nyförvärvet, Frida Boriero, hämtas.

Tidigare har vi även kunnat presentera ytterligare fyra nyförvärv i form av Rachel Bloznalis (försvarare), Hanna Ekengren (anfallare, flyttas upp från egna led), Kathrine Larsen (målvakt), och Simone Edefall (anfallare). Men en minst lika viktig del i truppbygget är att behålla spelare för kommande säsong, och hittills har vi förlångt kontraktet med hela åtta spelare från föregående säsong.

Vi har även ett antal spelare som tillhörde Djurgården 2019 vars kontrakt inte har förlängts. Vi vill tacka var och en av de spelarna för sina insatser i Djurgården!

Här är en sammanställning av läget i truppen inför 2020 just nu:

Nya spelare:

Rachel Bloznalis
Hanna Ekengren
Kathrine Østergaard Larsen
Simone Edefall
Frida Boriero

Förlängda kontrakt:

Gudbjörg Gunnarsdottir (mammaledig)
Michaela van den Bulk
Gudrun Arnardottir
Tilde Lindwall
Julia Walentowicz
Malin Diaz
Kim Sundlöv
Portia Boakye

Ej förlängda kontrakt:

Wilma Sjöholm
Petronella Ekroth
Jennifer Pelley
Ariam Berhane
Alexandra Lindberg
Ogonna Chukwudi
Hanna Folkesson
Cassandra Larsson

Här kan du se hela den nuvarande truppen.

Läs mer om damerna och t.ex. våra nyförvärv här!

Senaste nytt
Fler nyheter