Balawo om Cypern – ”Bra förutsättningar på plats”

Den 1 februari åker Djurgårdens damlag på träningsläger till Cypern. Vi tog ett snack med sportchefen Jean Balawo om den stundande resan.

I början av januari startade Djurgårdens damer upp igen efter vinteruppehållet. Fotbollspass i Johan Björkmans Hall och fysträning på Kaknäs IP står på månadens schema innan det är dags för en efterlängtad resa mot varmare breddgrader, närmare bestämt Ayia Napa beläget på östra delen av Cypern.
- Att få komma iväg som lag och grupp är oerhört viktigt. Vi behöver tid tillsammans både på och utanför planen, säger Jean Balawo, sportchef för Djurgårdens damlag.

Vädret och rekommendationer från andra lag fick Balawo att till slut välja den populära turistorten för det åtta dagar långa träningslägret.
- Cypern som land är väldigt fantastiskt under den perioden, lite som svensk sommar. Dessutom brukar Svenska Fotbollförbundet ha sin så kallade Januariturné för de yngre landslagen där, så det är ju också ett tecken på att det blir bra förhållanden och förutsättningar på plats.

Nya krafttag

Efter en fjolårssäsong med en del turbulens och osäkerhet gäller det nu att komma ner i varv och hitta lugn och ro i truppen.
- Ja, det stämmer bra att vi behöver det. Som storklubb inom svensk fotboll tillkommer det alltid en viss press och krav på leverans, men för oss handlar det om nya krafttag och bara ge järnet. Just lugn och ro kommer vi definitivt få på Cypern till att börja med, säger Balawo.

Truppen har växt i storlek vecka för vecka under 2020. Nu är nästan alla pusselbitar på plats.
- Det kommer att tillkomma några spelare. Vi scannar hela tiden av marknaden efter rätt spelare och karaktärer som ska passa in i en grupp, förklarar Balawo.

Foto: Johan Sahlén

Bland nyförvärven i år märks amerikanska försvararen Rachel Bloznalis, danske målvakten Katherine Östergaard Larsen, skicklige innermittälftaren Frida Boreiro, anfallstalangen Hanna Ekengren (se bild ovan) och målsprutan Simone Edefall.
- Det ser riktigt bra ut. Det ska bli kul att följa dem och de övriga spelarna, avslutar Balawo.

Senaste nytt
Fler nyheter