Derby mot Hammarby för PA19 torsdag 18:30

Ettan och tvåan i Ligacupen möts i en seriefinal. Avspark 18:30 i Vinnarhallen på Bosön.

Ligacupen arrangeras av Svenska Fotbollförbundet och kan jämföras med Svenska Cupen. Turneringens främsta syfte är att förlänga tävlingssäsongen för spelare i aktuell elitförberedande ålder.

Ligacupen spelas för tre olika ålderskategorier på pojksidan. PA19, PA17 och PA16. Cupen inleddes med ett geografiskt lottat gruppspel i november och december. 

I februari och mars spelas A- och B-slutspel, i vilket vi befinner oss just nu.

Vi var direktkvalificerade till A-slutspel tack vare höstens tabellplacering i P19-Allsvenskan och så här långt har vi spelat fyra matcher i grupp A1. Tre vinster och en oavgjord match gör att vi placerar oss som grupptvåa, två poäng bakom Hammarby som vunnit alla sina matcher. Och i kväll, torsdag, är det alltså dags för seriefinal.


– Nytt för i år är att vinnarna i varje A-slutspel (fyra grupper geografiskt indelade) går till semifinal om två veckor. Finalen kommer eventuellt att spelas på samma plats och före eller efter finalen i Svenska Cupen i maj, berättar Djurgårdens PA19-tränare Johan Palm.

– Vi behöver alltså tre poäng i dag för att få spela semifinalen, tillägger han.

En tuff utmaning väntar för PA19 alltså, som spelar sin tredje match på fem dagar (Luleå borta i söndags med PA19, Örebro borta i tisdags med U21, och nu Hammarby).

Matchen spelas i Vinnarhallen på Bosön och avspark är 18:30. Du är förstås varmt välkommen att se matchen och det är fritt inträde.

– Det ska bli spännande att möta ett så pass bra motstånd som Hammarby, i en direkt avgörande tävlingsmatch, så här tidigt på året. Vi utvärderar, likt alla andra, konstant vår verksamhet och nu får vi ytterligare ett fint tillfälle att se hur långt spelarna hunnit komma sedan vi började träna, både som individer och som kollektiv. Full fart framåt!, avslutar Johan Palm.

Följ gärna PA19 på Instagram!

Truppen till kvällens match:

Kwesi Kawawa
Alex Hellgren Villegas
Filip Lindbom
Lukas Fältén
Edon Shabanaj
Anthonio Sanjairag
Melker Jonsson
Jonathan Westerberg
Leo Malmgren Mofalk 
Melvin Bajrovic
Karl Hu Josefsson
Elias Barsoum
Mattias Mitku
Felix Felder Altonen
Agaton Pourshaidi
Ali Khan
George Alchahin
Kofi Fosuhene Asare

Senaste nytt
Fler nyheter