Företag

Djurgården Fotboll möter DIFpodden

  • Föreningen
  • 28 jan 2020

Intresset och nyfikenheten kring DIF Fotboll växer sig allt större. Under 2020 kommer föreningen därför att, på kontinuerlig basis, medverka i DIFpodden ledd av programledaren Farid Abbaspour.

– Vi försöker ständigt att utveckla och förbättra vår kommunikation gentemot våra medlemmar och andra intressenter kring föreningen. Just podformatet ger oss möjlighet att svara och fördjupa oss inom frågeställningar från våra supportrar på ett sätt som vi tror kan komplettera våra traditionella kanaler bra, säger Daniel Bergström, media- och marknadsansvarig i Djurgården Fotboll.
 
Tillsammans med kollegan Tomas af Geijerstam, ansvarig för biljetter och matcharrangemang, blir Daniel Bergström först ut i satsningen.
– DIFpodden har funnits många år och är en etablerad podd som når brett inom Djurgårdsfamiljen, och att det är just en fristående supporterpodcast gör att vi får ett tydligare utifrånperspektiv på samtalet än vad vi får annars, säger Daniel Bergström.

Gratis att lyssna på

DIFpodden gjorde sin första sändning i poddvärlden så tidigt som den 26 januari 2013 och är i skrivande stund uppe i närmare 180 avsnitt. Podden, skapad av och för Djurgårdens supportrar, är gratis att lyssna på och har alltid haft brett stöd från Djurgårdens IF.
– Kul att Djurgården vill göra detta. Det visar på att plattformen DIFpodden är väletablerad och är ett kvitto på att mina föregångare gjort ett bra jobb sedan starten 2013. Jag ser framför mig att detta blir lite som ett månads- eller medlemsbrev fast i poddformat. Vi har sedan tidigare haft en god dialog med Järnkaminerna och JK-information kommer att kablas ut mer frekvent i podden under året, säger Farid Abbaspour.

– Jag vill understryka att DIFpodden fortsatt är en supporterdriven podcast som står på egna ben och att vi välkomnar andra element inom Djurgårdsfamiljen att påbörja liknande samarbeten, fortsätter Farid Abbaspour.

Förslag välkomnas 

Även ämnen som säkerhet, sporten och hållbarhet kommer att lyftas i DIFpodden.
– Vi har en plan över ämnen att ta upp, samtidigt som vi ska vara flexibla för att lyfta aktuella frågor. Har du förslag på ämnen eller frågor – hör av dig till oss via sociala medier eller mejla oss på [email protected], säger Farid Abbaspour.

Tidigare ämnen och gäster i podden innefattar bland andra Erik Berg, supportrar, fystränaren Viktor Helander, journalisten Noa Bachner och ett stort antal inför-poddar till aktuella tävlingsmatcher.

Här kan du lyssna på DIFpodden

Senaste nyheter

Relaterat