Fredrik Forsman – ny kraft på DIF Fotboll

Hur är det att vara ny på jobbet? Vi tog ett surr med Fredrik Forsman, Djurgården Fotbolls senaste förvärv till kansliet.

Efter tolv år i näringslivet, bland annat på TV4 och verktygsproducenten Luna, tog Fredrik Forsman klivet över till fotbollens värld. En miljö han är väl bekant med och trivs i.
- Jag flyttade upp till Stockholm för att plugga till idrottskonsult. Jag kände att jag behövde jobba med fotboll, en bransch där jag har oerhört stor ambition och drivkraft, säger Fredrik Forsman, ny projektledare Event Dam & Ungdom hos Djurgården Fotboll, vars roll även innefattar teknikskolan Clinics och fotbollscamper, samt DIF-dagen där han ansvarar för ungdomsdelen.

- När jag såg detta så kände jag att jag måste ta chansen. Jag jobbade senast som personal- och rekryteringsansvarig på ett bemanningsföretag. Det var också en ny bana. Jag testar nya saker. Det brukar bli bra, säger Fredrik. 

I sin roll finns det gott om möjligheter att förbättra, utveckla och även hitta på helt nya saker.
- Det lockar mig, verkligen, säger Fredrik Forsman. 

"Snygga tröjor"

Djurgården har alltid legat nära om hjärtat, trots att han växte upp utanför Göteborg och i Borås.
- Redan 1999 började jag heja på Djurgården för att jag tyckte tröjorna var snygga, säger Fredrik Forsman som även brukade välja DIF när han spelade tv-spel.

- Sedan gillade jag även Djurgården Hockey för att jag följde Kristofer Ottosson. Jag hette nämligen Ottosson då i efternamn, skrattar Fredrik. 

DIF-dagen på Kaknäs 2019. Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

I skrivande stund är Fredrik inne på sin andra vecka på nya tjänsten. När Fredrik får frågan vad han lärt sig på den knappa tiden som varit, vilka intryck som varit starka, lyfter han gärna den unika känslan i en förening.
- Det är svårt att sätta fingret på, men att jobba i en idrottsförening är någonting speciellt, annorlunda mot näringslivet – även om vissa delar påminner om varandra, förklarar han. 

Finns det någon som tagit hand om dig extra, någon mentor, sedan du började?
- Julia (Fasth, red. anm), som visserligen också är rätt ny i sin roll, hon är den jag jobbar närmast med. Ju längre man jobbar ju fler frågor ställer man sig och lär sig vilka man ska samarbeta närmare med på olika plan, avslutar Fredrik insiktsfullt.

Senaste nytt
Fler nyheter