Inför Djurgården - Umeå

Hemmapremiär mot allsvenska nykomlingen Umeå IK på lördag.

DJURGÅRDEN - UMEÅ
Lördag 4 juli kl. 17.00, Stadion (utan publik)Truppstatus:

– Det ser bättre ut än inför premiären. Under torsdagsträningen kommer de flesta att köra för fullt så det är väl egentligen bara Hanna Stokki som inte kommer att vara tillgänglig. Utöver det så är ju Maria Hovmark och Gudbjörg Gunnarsdottir långtidsskadade och Linda Motlhalo är ju avstängd efter sitt röda kort senast. Men annars ser det ganska bra ut, konstaterar Pierre Fondin som även får in nyförvärvet Hannah Wilkinson i träning under torsdagen.
– Hon har ju inte tränat med oss än men kör med oss idag (torsdag) och vår förhoppning är att hon kan vara med och bidra i matchen på något sätt. Kanske inte från start men eventuellt från bänken. Hannah har ju hållit igång fysiskt så nu handlar det mest om sömnen och tidsomställningen där hon ska komma ikapp. Vi får ta beslut inför match om hon är redo för att vara med i truppen eller inte, men vi har förhoppningar om det i alla fall.

Spaningar 

  • Spelmässigt fanns det mycket att ta med sig från matchen mot Uppsala även om poängen uteblev. Kommer de tre pinnarna på på lördag mot Umeå?
  • Nyzeeländska anfallaren Hannah Wilkinson har nu anslutit till truppen. Redo för spel mot Umeå?
  • Gudrun Arnardottir och Sheila van den Bulk saknades mot Uppsala men är nu åter i träning. Viktiga tillskott i truppen.
  • Publikfritt på Stadion, vill du se machen via stream kan du klicka här.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Känslan är ändå bra inför matchen där jag tycker att vi hade ganska mycket i premiären som vi kunde ta med oss. Nu kommer vi ut på gräs och Stockholms Stadion är ju vår hemmaplan så det här ska bli jäkligt roligt, säger Pierre som tycker att laget hållit huvudet högt trots det bistra nederlaget mot Uppsala.
– Förlorar man en match så är det aldrig på topp men det fanns som sagt mycket saker som var bra. Så jag tror att de flesta är redo för revansch nu där vi ska fila till lite små detaljer för att bli ännu mer effektiva framåt och förhoppningsvis kunna täppa till bättre bakåt, framför allt på fasta situationer.

Om Umeå IK

  • Inledde med förlust mot Piteå (2-3) men stod för en bra prestation spelmässigt.
  • Nykomling i OBOS Damallsvenskan efter att ha vunnit Elitettan förra året.
  • Rachel Bloznalis ställs mot sitt gamla lag. Läs mer här.

Pierre Fondin om Umeå:
 – Ett lag som har jobbat med liknande trupp och samma tränare under ett tag nu. De vann ju Elitettan förra året och är ett lag som gärna vill ha mycket boll där de rullar lagdel för lagdel. De är skickliga på det och kan nog se ut lite som vi vill se ut i år också där vi gärna vill ta initiativ i matcherna. Vi har ändå en förhoppning om att vi är bättre på att ha bollen än de är och att Umeå får anpassa sig mer till det vi gör än tvärtom. Så vi kommer förmodligen inte ändra så mycket i vårt tankesätt även om det alltid finns smågrejer att justera. 

Senaste nytt
Fler nyheter