Inför Falkenberg - Djurgården

Ett formstarkt DIF beger sig söderöver i jakt på nya poäng i toppstriden.

FALKENBERG - DJURGÅRDEN 
Söndag 1 november 17:30, Falcon Alkoholfri Arena (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback.

Truppstatus

– Vi åker med en 19-mannatrupp och de spelare som inte är tillgängliga är PK Bråtveit, Jesper Nyholm, Edward Chilufya och Alexander Abrahamsson, säger Djurgårdens naprapat Christian Andersson.

Spaningar 

  • Formkurvan pekar stadigt uppåt med tre raka segrar mot starkt motstånd.
  • Erik Berg gjorde sina första matchminuter mot Häcken. Redo för mer speltid mot hans gamla klubb på söndag?
  • PK Bråtveit har testat posittivt för covid-19. Prover är tagna på samtliga spelare och förhoppningsvis är inga fler smittade.
  • Fredrik Ulvestad, Haris Radetinac och Elliot Käck åker på avstängning i nästa match om de drar på sig en varning.
  • Matchen visas på Dplay - klicka här för att skaffa ett abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll.

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi ser fram emot uppgiften och det ska bli kul nu under de fem sista omgångarna. Det är väldigt spännande och med ett bra resultat så närmar vi oss den enkla målsättningen, men vi kanske även kan närma oss Malmö FF också om det vill sig väl. Så nu hoppas vi att alla håller sig friska och det ska bli spännande att se hur Jesper Nyholm ligger till på träningen på lördag, säger Kim som gläds åt en viss retroaktivitet sett till den resultatmässiga utdelningen med tre raka segrar. 
– Framgång föder framgång och gör man hyfsat mycket rätt över tid så får man ofta betalt. Är man ihärdig och jobbar hårt får man ju ofta resultat om det finns någon form av grundkvalitet, vilket jag även tycker att vi visat under den perioden då det blev mindre poäng. Det går att analysera det här mycket djupare än så men det är en förenklad förklaring.


Om Falkenberg

  • I stort poängbehov i bottenstriden med 20 poäng och näst sist i tabellen.
  • Det lag som tillsammans med AIK, Östersund och Kalmar haft trögast med målskyttet med 26 gjorda mål så här långt.
  • Edi Sulisyfaj är lagets bästa målgörare med sju mål så här långt.
  • Senast lagen möttes vann DIF med 1-0 på. Tele2 Arena.

Kim Bergstrand om Falkenberg
–  Det ser ju ut som det gör just nu för dem. Men det är ett väldigt ärligt lag som jobbar hårt och har accepterat läget där de tar sina skalper med jämna mellanrum. De får kanske inte kontinuitet i segrarna men däremot är de ju med hela tiden och faller sällan igenom. Är man som sagt konsekvent och tror på det man gör så får man sina vinster till slut och det känns som att det är en grupp som håller ihop, förklarar Kim som efter ett antal konstgräsmatcher nu får matcha laget på naturgräs.
– Det är så klart väldigt annorlunda att spela i spöregn nere på Falcon jämfört med att möta Häcken på Bravida. Men det ska vi ha med i beräkningarna och de brukar ha en bra matta därnere, sedan får vi se hur det blir med nederbörden. Vi kommer att anpassa oss till det också.


Matchen visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

Senaste nytt
Fler nyheter